Ciocolata caldă albă cu aromă de dovleac este o rețetă de băutură fără alcool, specifică toamnei, de care se poate bucura întreaga familie.
Ciocolata caldă albă cu aromă de dovleac reprezintă o combinație excelentă, ce are în compoziție și alte mirodenii savuroase, precum nucșoară, ghimbir, scorțișoară. Vă prezentăm cum puteți face o cantitate pentru patru-șase porții.
Ingrediente pentru ciocolată caldă albă cu aromă de dovleac:
- 4 – 5 căni de lapte integral
- 350 g de ciocolată albă marunțită
- 1 cană piure de dovleac
- 4 linguri de cacao pudră
- 1 lingură de scorțișoară
- ¾ lingură esență de vanilie
- ½ lingură de nucșoară
- ¼ lingură de cardamom pudră
- 1/8 lingură de ghimbir pudră
- 1/8 lingură ienibahar
- opțional: frișcă, nucșoară
Mod de preparare pentru ciocolată caldă albă cu aromă de dovleac:
- Într-o oală, combinați două căni de lapte cu ciocolata albă și cacao pudră.
- Fierbeți la temperatură medie, amestecând când și când, până se topește ciocolata și omogenizează.
- Turnați apoi piureul de dovleac, scorțișoara, nucșoara, cardamomul, ienibaharul și ghimbirul.
- Adăugați restul de lapte, câte o cană pe rând, până obțineți consistența dorită, apoi turnați în pahare…
- Opțional, puteți adăuga deasupra frișcă și nucșoară.
Poftă bună!