Frigaruile din piept de pui si lime reprezinta o reteta minunata pentru zilele calduroase in care doriti sa va relaxati la un gratar.
Frigaruile din piept de pui si lime se pregatesc din bucati fragede, care se marineaza cu cel putin o ora inainte de a se pune pe gratar. Se pot consuma ca atare sau impreuna cu orez brun si o salata verde după cum afirmă sursa sainsburys.co.uk.
Ingrediente pentru frigarui din piept de pui si lime:
- 450 g piept de pui dezosat, fara pielite
- 3 lingurite sos de soia
- 1 lingurita de ulei vegetal
- 1 – 2 linguri de sos chilli iute
- sucul de la un lime proaspat stors
- 2 lingurite de miere
- 2 linguri de coriandru
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- fulgi de ardei rosu, dupa gust
- frunze de patrunjel verde, dupa gust
- cateva felii de lime (optional)
Mod de preparare pentru frigarui din piept de pui si lime:
- Intr-un bol mic, puneti sosul de soia, uleiul vegetal, sosul iute, sucul de lime, mierea si coriandrul, apoi le amestecati bine.
- Turnati compozitia peste bucatile de piept de pui astfel incat sa se acopere pe toate partile, acoperiti vasul, apoi lasati la marinat timp de cel putin o ora.
- Dupa ce s-au marinat, treceti bucatile din piept de pui prin betele pentru frigarui si frigeti-le pe gratar la temperatura mare timp de sase-opt minute pe fiecare parte, pana cand nu se mai observa compozitia marinata.
- Dupa ce sunt gata, le puteti decora pentru servire cu fulgi de ardei rosu, frunze de patrunjel verde si optional, cateva felii de lime…
Pofta buna!
Citește și: Pui picant si lipicios