Coastele de porc cu sos chives sunt o alegere minunata pentru iubitorii de carne de porc.
Coastele de porc in combinatie cu sosul chives au un gust irezistibil.
Ingrediente pentru coaste de porc cu sos chives:
- 2 lingurite susan
- 2 siruri coaste de porc
- 2 doze de cola
PENTRU SOS 1:
- 1 lingurita boia de ardei
- 2 linguri de sos dulce de chili
- 2 linguri de sos Worcestershire
- 2 linguri sos de soia
- 8 linguri ketchup
- 8 linguri zahar
PENTRU SOS CHIVES
- 2 linguri maioneza
- 6 fire de ceapa verde
- 1 legatura de chives, taiate marunt
- 300 ml smantana
Mod de preparare pentru coaste de porc cu sos chives:
- Puneti coastele de porc intr-o tava. Peste ele turnati cola si apa cat sa le acopere. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si puneti-o in cuptorul incins (160 grade C), doua-trei ore, pana cand carnea devine moale, dar nu se desface complet de pe os.
- Acum faceti sosul 1. Ingredientele pentru sos se pun toate intr-o cratita mica, si se dau in clocot doua-trei minute, timp in care amestecati incontinuu.
- Cand sunt gata, puneti coastele in alta tava (sau in aceeasi, dar dupa ce o curatati) si lichidul se pune intr-un vas. Stropiti coastele cu sosul facut si puneti-le la frigider, la marinat, macar o ora.
- Se taie ceapa verde felii.Apoi, toate ingredientele pentru sosul chives se amesteca intr-un bol si se dau la frigider.
- Pregatiti gratarul, sau incingeti cuptorul la 220 grade C. Se pune carnea pe gratar, intorcand-o din cand in cand, pana devin crocante conform sapork.co.za. Pentru servire, se portioneaza coastele si se pune alaturi sosul chives.
- Optional, puteti presara susan deasupra…
Pofta buna!
Citește și: Cotlet de porc si salata de telina
Niciun comentariu încă