Home RETETERetete de mancareRetete cu carne de porc Coaste de porc cu sos chives

Coaste de porc cu sos chives

autor Elena Yvette
832 vizualizari

Coastele de porc cu sos chives sunt o alegere minunata pentru iubitorii de carne de porc. Coaste de porc cu sos chivas

Coastele de porc in combinatie cu sosul chives au un gust irezistibil.

Ingrediente pentru coaste de porc cu sos chives:

  • 2 lingurite susan
  • 2 siruri coaste de porc
  • 2 doze de cola

PENTRU SOS 1:

  • 1 lingurita boia de ardei
  • 2 linguri de sos dulce de chili
  • 2 linguri de sos Worcestershire
  • 2 linguri sos de soia
  • 8 linguri ketchup
  • 8 linguri zahar

PENTRU SOS CHIVES

  • 2 linguri maioneza
  • 6 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de chives, taiate marunt
  • 300 ml smantana

Mod de preparare pentru coaste de porc cu sos chives:

  • Puneti coastele de porc intr-o tava. Peste ele turnati cola si apa cat sa le acopere. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si puneti-o in cuptorul incins (160 grade C), doua-trei ore, pana cand carnea devine moale, dar nu se desface complet de pe os.
  • Acum faceti sosul 1. Ingredientele pentru sos se pun toate intr-o cratita mica, si se dau in clocot doua-trei minute, timp in care amestecati incontinuu.
  • Cand sunt gata, puneti coastele in alta tava (sau in aceeasi, dar dupa ce o curatati) si lichidul se pune intr-un vas. Stropiti coastele cu sosul facut si puneti-le la frigider, la marinat, macar o ora.
  • Se taie ceapa verde felii. Apoi, toate ingredientele pentru sosul chives se amesteca intr-un bol si se dau la frigider.
  • Pregatiti gratarul, sau incingeti cuptorul la 220 grade C. Se pune carnea pe gratar, intorcand-o din cand in cand, pana devin crocante. Pentru servire, se portioneaza coastele si se pune alaturi sosul chives.
  • Optional, puteti presara susan deasupra…

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies