Salata de boeuf este perfectă pentru ocaziile speciale precum sărbătorile de iarnă. Este o reţetă foarte uşor de realizat dacă urmaţi paşii indicaţi.
Fiţi atente şi aflaţi cum să pregătiţi o salată boeuf.
Ingrediente necesare:
• 1 kg cartofi
• ½ kg morcovi
• 2 ţeline
• ½ kg carne de pui sau de vită
• ½ kg castraveţi muraţi
• 4 gogoşari muraţi
• 4 ouă
• ½ l ulei
• ½ lămâie
• 2 linguri de muştar
• Sare
Cum preparaţi salata boeuf ?
• Spălaţi foarte bine cartofii, morcovii şi ţelinele şi puneţi-le la fiert timp de 45 minute.
• Spălaţi foarte bine şi carnea şi puneţi-o la fiert cu puţină sare.
• Când legumele sunt fierte, scoateţi-le pe o farfurie şi după ce s-au răcit tăiaţi-le în cubuleţe foarte mici.
• Când carnea este fiartă tăiaţi-o şi pe aceasta în bucăţele mici.
• Tăiaţi şi castraveţii şi gogoşarii muraţi şi amestecaţi-le cu carnea şi cu legumele fierte.
• Potriviţi salata de sare, adăugaţi 1 lingură de muştar şi lăsaţi-o deoparte.
• Fierbeţi tare unul din cele 4 ouă.
• Amestecaţi gălbenuşul de la oul fiert cu cele 3 gălbenuşuri crude rămase.
• Adăugaţi în fir subţire uleiul, amestecând într-un singur sens maioneza.
• Când maioneza este gata, adăugaţi 1 lingură de muştar şi zeama de la ½ lămâie.
• Turnaţi maioneza peste salata boeuf şi amestecaţi totul foarte bine.
• Puteţi păstra puţină maioneză pentru a decora salata boeuf.
• Folosiţi şi câteva rondele de măsline şi câteva fire de pătrunjel pentru decor.
Bucuraţi-vă de salata boeuf alături de cei dragi vouă!
Citește și: Sarmale moldoveneşti în foi de varză