Home RETETERetete de sarbatoriRetete de Craciun Reteta speciala de salata de boeuf

Reteta speciala de salata de boeuf

autor Elena Yvette
1128 vizualizari

Salata de boeuf este perfectă pentru ocaziile speciale precum sărbătorile de iarnă. Este o reţetă foarte uşor de realizat dacă urmaţi paşii indicaţi.

Fiţi atente şi aflaţi cum să pregătiţi o salată boeuf.

Ingrediente necesare:

•    1 kg cartofi
•    ½ kg morcovi
•    2 ţeline
•    ½ kg carne de pui sau de vită
•    ½ kg castraveţi muraţi
•    4 gogoşari muraţi
•    4 ouă
•    ½ l ulei
•    ½ lămâie
•    2 linguri de muştar
•    Sare

ingrediente salata boeuf

Cum preparaţi salata boeuf ?

•    Spălaţi foarte bine cartofii, morcovii şi ţelinele şi puneţi-le la fiert timp de 45 minute.
•    Spălaţi foarte bine şi carnea şi puneţi-o la fiert cu puţină sare.
•    Când legumele sunt fierte, scoateţi-le pe o farfurie şi după ce s-au răcit tăiaţi-le în cubuleţe foarte mici.
•    Când carnea este fiartă tăiaţi-o şi pe aceasta în bucăţele mici.
•    Tăiaţi şi castraveţii şi gogoşarii muraţi şi amestecaţi-le cu carnea şi cu legumele fierte.
•    Potriviţi salata de sare, adăugaţi 1 lingură de muştar şi lăsaţi-o deoparte.
•    Fierbeţi tare unul din cele 4 ouă.
•    Amestecaţi gălbenuşul de la oul fiert cu cele 3 gălbenuşuri crude rămase.
•    Adăugaţi în fir subţire uleiul, amestecând într-un singur sens maioneza.
•    Când maioneza este gata, adăugaţi 1 lingură de muştar şi zeama de la ½ lămâie.
•    Turnaţi maioneza peste salata boeuf şi amestecaţi totul foarte bine.
•    Puteţi păstra puţină maioneză pentru a decora salata boeuf.
•    Folosiţi şi câteva rondele de măsline şi câteva fire de pătrunjel pentru decor.

Bucuraţi-vă de salata boeuf alături de cei dragi vouă!

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies