Oua vopsite in rosu este o reteta cu ajutorul careia veti obtine cele mai frumoase oua rosii pentru Sfintele Pasti.
Ouale vopsite in rosu vor arata exceptional daca respectati reteta in detaliu, deoarece contine trucuri si sfaturi utile.
Ingrediente pentru oua vopsite in rosu:
- oua
- apa
- vopsea rosie pentru oua
- 1 lingura de otet
- 1 lingura de sare
- putin ulei
Mod de preparare pentru oua vopsite in rosu:
- Scoateti ouale crude din frigider cu doua ore inainte de a le vopsi, apoi le lasati la temperatura camerei.
- Selectati ouale pentru vopsit, tinand cont sa nu prezinte niciun fel de fisuri.
- Testati calitatea oualor: turnati apa intr-un vas si puneti ouale in el, apoi opriti-le pentru vopsit doar pe acelea care se lasa la fundul vasului, deoarece sunt cele mai proaspete si potrivite pentru a putea fi fierte.
- Cu grija, spalati ouale respective cu apa si detergent, pentru a inlatura grasimea naturala de pe coaja. Limpeziti-le si stergeti-le cu un servet curat.
- Puneti ouale la fiert intr-o oala sau intr-un ibric, la foc mic conform celor specificate de foodandwine.com. Dupa primul clocot, le mai lasati cinci-zece minute, apoi le scoateti.
- Pregatiti vopseaua: aveti nevoie de cateva cutii mari de conserve, pe care le umpleti cu apa calda. Dizolvati bine vopseaua in apa calda, adaugati o lingura de otet si una de sare.
- Apa cu vopsea trebuie sa dea in clocot o data, dupa care adaugati ouale. Rotiti-le usor timp de cateva minute, sa se prinda uniform vopseaua.
- Dupa cateva minute, scoateti ouale cu lingura si le asezati pe un servet gros din hartie alba, apoi le stergeti cu un servet din material textil pe care ati pus putin ulei, ca sa le ofere luciu…
Pofta buna!
Citește și: Pasca frageda cu smantana