Prajitura Ambasador, cel mai gustos desert

560

Prăjitura Ambasador reprezintă un desert excepțional, care le va cuceri chiar și pe cele mai pretențioase persoane. Este atât de savuroasă, încât nimeni nu se va abține să nu se delecteze cu gustul său îmbietor.

Prajitura Ambasador, cel mai gustos desert

Puteți prepara acasă prăjitura Ambasador, atât în zilele obișnuite în care doriți să aduceți zâmbetul pe chipul celor dragi, cât și la ocazii, când veți face furori printre invitați cu acest desert savuros.

Iată care sunt ingredientele necesare preparării acestei prăjituri:

Ingrediente pentru blat:

  • 7 ouă
  • 2 linguri de făină
  • 7 linguri de pesmet
  • 1 plic de praf de copt
  • 7 linguri de zahăr
  • frișcă
  • vanilie

Ingrediente pentru cremă:

  • 8 lingurițe de făină
  • 8 ouă
  • 1 litru de lapte
  • 2 plicuri de vanilie
  • 10 linguri de zahăr

Ingrediente pentru sirop:

  • 1 litru de ceai negru concentrat
  • 100 ml de rom
  • 200 g de zahăr caramelizat

Modul de preparare al prăjiturii Ambasador este următorul:

  • Pentru a prepara blatul, începeți prin a separa gălbenușurile de albușuri. Frecați gălbenușurile cu zahărul și vanilia, apoi adăugați albușurile bătute spumă, pesmetul, făina și praful de copt, după care le amestecați. Introduceți blatul la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc mic.
  • Preparați crema: Separați gălbenușurile de albușuri. Puneți la fiert 800 ml de lapte; într-un alt vas amestecați gălbenușurile, făina, vanilia, zahărul și restul cantității de lapte, apoi turnați această compoziție în laptele care fierbe; mai lăsați pe foc încă două-trei minute, după care dați deoparte vasul și așteptați să se răcească în întregime, apoi încorporați albușurile bătute spumă.
  • Amestecați într-un vas toate ingredientele pentru sirop.
  • Așezați blatul într-o tavă adâncă, îl însiropați și adăugați crema, pe care o întindeți într-un strat uniform, iar peste ea întindeți și frișca, într-un strat gros de circa un centimetru.
  • Tăiați prăjitura bucăți mari pe care le lăsați la frigider pentru 30 de minute…

Pofta buna!