Chifle dulci englezesti

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/03/Chifle-dulci-englezesti.jpg

Chifle dulci englezesti reprezinta o reteta pregatita in mod traditional in Marea Britanie in preajma sarbatorilor pascale.

1 

Chiflele dulci englezesti sunt usor de preparat. Va prezentam cum puteti pregati 8 bucati pe care le puteti servi ca desert sau mic-dejun aromat.

Ingrediente pentru chifle dulci englezesti:

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 g cuburi de unt
  • 200 g mix de fructe uscate
  • 2 linguri cu varf pulbere de arome pentru prajituri
  • 50 g zahar extrafin
  • ½ lingurita de sare

Pentru model si glazura:

  • 3 lingurite de faina
  • miere sau sirop auriu

Mod de preparare pentru chifle dulci englezesti:

Puneti faina intr-un bol si presarati sarea, pulberea cu arome si zaharul, apoi amestecati-le. Adaugati untul si frecati-l ca sa se dizolve, puneti fructele uscate si imprastiati drojdia. Separat, incalziti laptele, bateti ouale, dupa care le turnati peste ingredientele uscate. Amestecati si lasati 5 minute deoparte, pe o suprafata neteda presarata cu faina, apoi taiati aluatul in 8 bucati egale carora le dati forme de chifle.Asezati chiflele pe hartie de copt si acoperiti usor cu o folie de plastic pentru bucatarie si le lasati 45 – 90 de minute intr-un loc cald pana dospesc inca pe jumatate din marimea lor.Dupa aceea, incingeti cuptorul la 220˚C. Amestecati faina cu 2 lingurite de apa si faceti o pasta pe care o puneti intr-un cornet pentru ornat si faceti cate un model sub forma de cruce pe fiecare chifla evidențiază nigella.com. Le lasati la cuptor 12 – 15 minute la copt pana cand devin aurii. Le scoateti si taiati excesul de aluat, apoi aplicati cu o pensula glazura de miere sau sirop.Se consuma pe parcursul unei zile. Sunt foarte bune feliate pe jumatate si servite cu unt, dulceata sau crema de ciocolata si ceai.

Pofta buna!

Citește și: Cocktail Kiwi Collins

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *