Ciuperci cu parmezan


1212
loading...

Ciupercile cu parmezan reprezintă o rețetă de aperitive crocante, sănătoase și savuroase, destinate oricărei ocazii.

Ciuperci cu parmezan

Ciupercile cu parmezan pot fi consumate împreună cu un sos preferat, cu maioneză, dressing sau pastă cremoasă, în funcție de preferință. Vă prezentăm cum puteți prepara 20 de bucăți.

Ingrediente pentru ciuperci cu parmezan:

  • 20 de ciuperci albe, potrivit de mari
  • 2 albușuri bătute
  • 1 + ¼ cană de pesmet
  • 30 g parmezan ras
  • 1 linguriță de pătrunjel uscat
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță de piper negru
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare pentru ciuperci cu parmezan:

  • Încingeți cuptorul la 230º C și așezați în tavă o hârtie pentru copt.
  • Într-un bol, amestecați pesmetul cu parmezanul ras, pudra de usturoi, sarea, piperul negru și pătrunjelul uscat.
  • Într-un alt bol, bateți puțin albușurile.
  • Luați o ciupercă și îi tăiați coada, să fie la nivelul pălăriei, apoi o scăldați în albușurile bătute, după care o treceți prin amestecul cu pesmet și o așezați în tavă, pe hârtia pentru copt. Repetați procedeul și pentru celelalte ciuperci.
  • Lăsați ciupercile la cuptor timp de 10 – 15 minute, până când capătă o nuanță de auriu spre brun…
  • Aceste ciuperci se servesc, de preferință, calde.

Poftă bună!

loading...