Ciuperci cu parmezan

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/12/Ciuperci-cu-parmezan.jpg

Ciupercile cu parmezan reprezintă o rețetă de aperitive crocante, sănătoase și savuroase, destinate oricărei ocazii.

Ciuperci cu parmezan

Ciupercile cu parmezan pot fi consumate împreună cu un sos preferat, cu maioneză, dressing sau pastă cremoasă, în funcție de preferință. Vă prezentăm cum puteți prepara 20 de bucăți spun cei de la jamieoliver.com.

Ingrediente pentru ciuperci cu parmezan:

  • 20 de ciuperci albe, potrivit de mari
  • 2 albușuri bătute
  • 1 + ¼ cană de pesmet
  • 30 g parmezan ras
  • 1 linguriță de pătrunjel uscat
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță de piper negru
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare pentru ciuperci cu parmezan:

  • Încingeți cuptorul la 230º C și așezați în tavă o hârtie pentru copt.
  • Într-un bol, amestecați pesmetul cu parmezanul ras, pudra de usturoi, sarea, piperul negru și pătrunjelul uscat.
  • Într-un alt bol, bateți puțin albușurile.
  • Luați o ciupercă și îi tăiați coada, să fie la nivelul pălăriei, apoi o scăldați în albușurile bătute, după care o treceți prin amestecul cu pesmet și o așezați în tavă, pe hârtia pentru copt.Repetați procedeul și pentru celelalte ciuperci.
  • Lăsați ciupercile la cuptor timp de 10 – 15 minute, până când capătă o nuanță de auriu spre brun…
  • Aceste ciuperci se servesc, de preferință, calde.

Poftă bună!

Citește și: Zacusca din vinete cu usturoi

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *