Retete arabesti usoare cu vinete, orez si linte. Invata sa prepari retete arabesti cu carne de vita, carne tocata sau carne de miel.
Daca va pasioneaza cultura orientala, trebuie sa va indreptati atentia si spre anumite retete arabesti, caci partea culinara este foarte importanta in aceasta zona geografica. Este fascinant cum bucataria arabeasca reuseste sa aduca la un loc atat elemente ce tin de religia stricta a acestei culturi, dar si unele dintre cele mai semnificative traditii culinare. Gustul este foarte important in multe dintre delicioasele retete arabesti, motiv pentru care acestea vor necesita ingrediente de foarte buna calitate, combinate in mod corect, fara a face excese.
Inainte de orice, trebuie sa stiti ca in tarile arabe nu se consuma sub nicio forma carnea de porc. Aceasta este inlocuita cu carne de oaie, de pui sau de vita. Unele dintre cele mai populare retete arabesti, care au prins foarte bine si la noi, sunt shaorma sau baclavaua. Acestea au deja un farmec aparte, iar daca doriti, le puteti prepara si acasa, dupa diferite retete. Cu toate ca aceste preparate pot fi hipercalorice, daca le veti prepara in confortul propriei case, veti putea masura cu atentie ingredientele si le veti putea selecta. Spre exemplu, baclavaua poate fi facuta mai putin dulce, daca asa preferati, iar shaorma poate fi si vegetariana, daca pe un astfel de principiu se bazeaza alimentatia voastra.
Este bine sa tinem cont de faptul ca multe dintre traditionalele retete arabesti au la baza legume si leguminoase. Astfel, sfecla, ardeii, nautul, lintea sau fasolea sunt printre ingredientele de baza in bucataria arabeasca. Acestora li se adauga verdeturile, ierburile aromatice si ceapa sau usturoiul din belsug. La capitolul condimente, delicioasele retete arabesti sunt foarte explicite si bogate: chimionul, turmericul, boiaua de ardei, scortisoara sau coriandrul nu pot lipsi dintr-o bucatarie atat de complexa precum cea arabeasca.
Aromatizarea este un procedeu foarte important atunci cand vreti sa gatiti retete arabesti. Sucul de lamaie, diferitele tipuri de otet sau ulei aromatizat sunt esentiale in astfel de preparate. De asemenea, garniturile pe baza de legume proaspete sunt si ele necesare in completarea unui fel principal consistent. Nu uitati nici de aspectul mancarii, caci acesta conteaza foarte mult in bucataria orientala.
Cand vine vorba de tehnici de gatire, multe dintre cele mai delicioase retete arabesti se obtin prin gatirea pe gratar sau la cuptor, dar si pasarea este o tehnica foarte des folosita. Pentru astfel de retete fierberea este necesara mai rar. Asadar, cand vreti sa gatiti un preparat delicios, nou, deosebit si destul de simplu de pregatit, nu ezitati sa alegeti una dintre numeroasele retete arabesti.