Roșiile umplute cu ton reprezintă o mâncare ușoară, care se prepară fără dificultate și are un gust pur și simplu minunat!
Roșiile umplute cu ton vor fi gata în 30-40 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru roșii umplute cu ton:
- 4 roșii mari
- 150 g ton mărunțit, la conservă
- 1 lingură ceapă tocată
- ½ cană de pesmet
- ½ linguriță tarhon proaspăt, tocat
- 1 lingură ardei verde tocat
- 3 linguri ulei de măsline
- ½ linguriță piper negru măcinat
- ½ linguriță sare
Mod de preparare pentru roșii umplute cu ton:
- Încălziți cuptorul la 180ºC și așezați în tavă hârtie pentru copt, pe care o ungeți cu ulei de măsline.
- Tăiați partea de sus a roșiilor, încât să reprezinte capacul.
- Goliți roșiile în interior cu o linguriță, având grijă să păstrați forma lor după cum afirmă sursa bbcgoodfood.com. Sfat: dacă nu doriți să aruncați interiorul, îl puteți folosi pentru a prepara sos proaspăt de tomate.
- Lăsați roșiile cu susul în jos, așezate pe un șervet de hârtie, încât să se scurgă bine.
- Într-un bol, amestecați bine tonul de la conservă, pesmetul, ceapa, ardeiul, sarea și piperul.
- Umpleți fiecare roșie cu acel amestec și puneți capacul.
- Așezați roșiile pe hârtia de copt și introduceți tava la cuptor pentru 15-20 de minute…
- La servire, adăugați deasupra tarhon proaspăt.
Poftă bună!
Citește și: Paste cu sardine si broccoli in stil sicilian