Home RETETE Salata de legume cu paste si naut

Salata de legume cu paste si naut

autor Elena Yvette
722 vizualizari

Salata de legume cu paste și năut reprezintă o rețetă care poate constitui masa de prânz sau se poate servi drept garnitură la fripturi.

2

Salata de legume cu paste și năut este ideală meselor luate în familie sau cu prietenii ori musafirii. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt porții.

Ingrediente pentru salată de legume cu paste și năut:

  • 2 căni de năut fiert și clătit în apă rece, apoi scurs
  • 450 g de paste
  • 1 ceapă roșie potrivit de mare, tocată
  • 1 cană de castraveți tocați cubulețe
  • 1 cană de ardei grași galbeni tocați cubulețe
  • 1 cană de morcovi tineri
  • 1 cană de roșii cherry sau roșii prunișoare tăiate pe jumătate
  • ¼ cană de mărar verde tocat
  • ¼ cană de pătrunjel verde tocat

• Pentru dressing:

  • ⅓ cană de lapte de cocos
  • ½ cană de avocado decojit
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de oțet de mere
  • 2 lingurițe de muștar clasic
  • 1 linguriță de sirop de arțar
  • ¼ linguriță de sare de mare

Mod de preparare pentru salată de legume cu paste și năut:

  • Preparați dressing-ul: puneți într-un blender toate ingredientele pentru dressing și le amestecați bine, încât să obțineți o compoziție cremoasă și fină.
  • Fierbeți pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi le clătiți cu apă rece.
  • Așezați pastele într-un bol mare și adăugați puțin din dressing și amestecați încât să nu se mai lipească unele de altele.
  • Adăugați morcovii tineri într-un robot de bucătărie cu lama în formă de „S” și îi mărunțiți bine.
  • În bolul cu pastele adăugați și năutul, morcovii mărunțiți, ceapa tocată, castraveții și ardeii grași tăiat cubulețe și roșiile tăiate, după care turnați și restul de dressing și amestecați bine…
  • Adăugați mărarul și pătrunjelul, apoi amestecați din nou.

Poftă bună!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies