Salata de legume cu paste și năut reprezintă o rețetă care poate constitui masa de prânz sau se poate servi drept garnitură la fripturi.
Salata de legume cu paste și năut este ideală meselor luate în familie sau cu prietenii ori musafirii. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt porții conform datelor furnizate de homechef.com.
Ingrediente pentru salată de legume cu paste și năut:
- 2 căni de năut fiert și clătit în apă rece, apoi scurs
- 450 g de paste
- 1 ceapă roșie potrivit de mare, tocată
- 1 cană de castraveți tocați cubulețe
- 1 cană de ardei grași galbeni tocați cubulețe
- 1 cană de morcovi tineri
- 1 cană de roșii cherry sau roșii prunișoare tăiate pe jumătate
- ¼ cană de mărar verde tocat
- ¼ cană de pătrunjel verde tocat
• Pentru dressing:
- ⅓ cană de lapte de cocos
- ½ cană de avocado decojit
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 2 lingurițe de oțet de mere
- 2 lingurițe de muștar clasic
- 1 linguriță de sirop de arțar
- ¼ linguriță de sare de mare
Mod de preparare pentru salată de legume cu paste și năut:
- Preparați dressing-ul: puneți într-un blender toate ingredientele pentru dressing și le amestecați bine, încât să obțineți o compoziție cremoasă și fină.
- Fierbeți pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi le clătiți cu apă rece.
- Așezați pastele într-un bol mare și adăugați puțin din dressing și amestecați încât să nu se mai lipească unele de altele.
- Adăugați morcovii tineri într-un robot de bucătărie cu lama în formă de „S” și îi mărunțiți bine.
- În bolul cu pastele adăugați și năutul, morcovii mărunțiți, ceapa tocată, castraveții și ardeii grași tăiat cubulețe și roșiile tăiate, după care turnați și restul de dressing și amestecați bine…
- Adăugați mărarul și pătrunjelul, apoi amestecați din nou.
Poftă bună!
Citește și: Salată de castravete cu chili și mărar