Somonul cu pesmet aromat este o rețetă savuroasă pe care o puteți prepara cu ușurință pentru prânz sau cină.
Somonul cu pesmet aromat este gata în circa 25 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru trei porții.
Ingrediente pentru somon cu pesmet aromat:
- 520 g file de somon
- 1+½ linguriță de muștar Dijon
- ½ linguriță miere
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 4 – 6 căței de usturoi zdrobiți
- ¾ cană de pesmet
- 1 lingură de coajă de lămâie rasă
- 1 lingură de pătrunjel verde, tocat
- sare
- piper
- opțional, pentru decor: felii de lămâie
Mod de preparare pentru somon cu pesmet aromat:
- Încingeți cuptorul la 225ºC.
- Într-un bol mic, amestecați foarte bine muștarul Dijon, mierea și puțin usturoi.
- Ungeți o tavă cu ulei și așezați fileurile de somon și turnați amestecul cu muștar peste fiecare dintre ele.
- Introduceți tava la cuptor și o lăsați 13-15 minute, până se pătrund fileurile de somon.
- Între timp, preparați amestecul cu pesmet: într-un alt bol, amestecați pesmetul cu usturoiul rămas, pătrunjelul tocat, coaja de lămâie rasă, piper și sare după cum este detaliat de bonappetit.com. Sotați puțin acest amestec într-o tigaie, la foc potrivit, apoi dați deoparte.
- În momentul servirii, așezați fileurile de somon în farfurii și puneți deasupra amestecul cu pesmet; opțional, puteți pune și felii de lămâie.
- Acest fel de mâncare se consumă cald…
Poftă bună!
Citește și: Roșii umplute cu ton