Somon în stil thailandez

Share

Somonul în stil thailandez este o rețetă culinară destinată persoanelor cărora le plac mâncărurile aromate și condimentate.

Somon în stil thailandez

Somonul în stil thailandez este gata în 25 – 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două porții.

Ingrediente pentru somon în stil thailandez:

  • 280 g fileuri de somon
  • 120 g orez Jasmine sau orez Basmati (orez cu bob lung)
  • 400 ml lapte de cocos
  • 250 g pak choi (varză chinezească)
  • 1 linguriță ulei de susan
  • 15 g ghimbir ras
  • 1 ardei chili, tocat
  • o mână de busuioc verde, tocat mare
  • 1 fir de mentă verde, tocat mare
  • 1 fir de ceapă verde, tocat mare
  • câteva felii de lime

Mod de preparare pentru somon în stil thailandez:

  • Încingeți cuptorul la 200°C.
  • Puneți într-o cratiță orezul cu puțină sare și turnați apoi peste el laptele de cocos; lăsați să fiarbă ușor, iar când începe să clocotească, reduceți temperatura și lăsați să fiarbă la foc mic pentru 12 – 15 minute, până când orezul a absorbit laptele de cocos.
  • Întindeți două folii de aluminiu într-o tavă și așezați câte un fileu de somon în mijlocul fiecăreia. Ungeți fileurile cu ulei de susan, apoi adăugați ghimbir ras și chili, după care îndoiți marginile foliilor de aluminiu, ca să înfășurați fiecare file de somon.
  • Introduceți tava la cuptor pentru 12 – 15 minute, până când se pătrunde somonul.
  • Căliți varza pak choi.
  • Amestecați busuiocul, menta și ceapa verde cu orezul fiert.
  • Serviți somonul cu orez, varza pak choi și ornați cu felii de lime…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news