Home Sparanghel crocant la cuptor

Sparanghel crocant la cuptor

autor Nitu Alina
Data publicării: Data actualizării: 3,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/05/Sparanghel-crocant-la-cuptor.jpg

Bucatile de sparanghel crocant la cuptor reprezinta o alternativa perfecta pentru cartofii pai, deoarece sunt mai sanatoase si nu afecteaza silueta.

Sparanghel crocant la cuptor

Sparanghelul crocant la cuptor este gata in 30 de minute si se poate consuma impreuna cu un sos, de preferinta de usturoi sau picant. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru portii , pe baza celor menționate de olivemagazine.com.
Ingrediente pentru sparanghel crocant la cuptor:

  • 450 g sparanghel proaspat
  • 1 cana de pesmet
  • ½ cana de parmenzan ras
  • ½ cana de faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper macinat
  • putin ulei pentru uns tava

Mod de preparare pentru sparanghel crocant la cuptor:

  • Incingeti cuptorul la 218˚C.
  • Asezati o hartie de copt intr-o tava si ungeti-o cu putin ulei.
  • Curatati sparanghelul si taiati-l in segmente egale.
  • Bateti bine ouale.
  • Intr-un bol mare, amestecati pesmetul cu parmezanul ras, presarati sare si piper, apoi dati deoparte.
  • Luati pe rand fiecare bucata de sparanghel, o treceti prin ouale batute, apoi prin combinatia cu pesmet, apasand usor ca sa se acopere in intregime.
  • Asezati bucatile de sparanghel una langa cealalta, pe hartia pentru copt din tava.
  • Lasati tava la cuptor pentru 10 – 12 minute, pana cand bucatile de sparanghel capata o nuanta de auriu sau brun si devin crocante.
  • Impartiti bucatile in patru portii.
  • Acest fel de mancare se consuma imediat…

Pofta buna!

Citește și: Ciuperci sotate

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate