Tahini de casă

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/11/Tahini-de-casa.jpg

Tahini-ul de casă este o rețetă clasică de pastă de susan specifică în mod special hummus-urilor, dar este adaptabila și poate fi adăugată peste o mulțime de mâncăruri pe bază de carne și/sau legume.

Tahini de casă

Tahini-ul de casă este bogat în acizii grași Omega-3 și Omega-6, care sunt foarte buni pentru sănătate. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru o jumătate de cană, până la o cană întreagă (în funcție de cât ulei folosiți).

Ingrediente pentru Tahini de casă:

  • 1 cană de semințe de susan;
  • 2 linguri (sau mai mult, în funcție de preferință) de ulei, la alegere: ulei de rapiță, ulei din sâmburi de struguri sau de măsline; puteți opta și pentru ulei de susan, dar într-o cantitate redusă;
  • opțional: sare.

Citește și: Ciuperci cu parmezan

Mod de preparare pentru Tahini de casă:

  • Puteți prepara această pastă din semințe de susan crude sau prăjite ușor la cuptor.
  • Treceți semințele printr-un robot de bucătărie sau blender și mărunțiți-le timp de două-trei minute, până capătă o textură sfărâmicioasă.
  • Adăugați două linguri de ulei peste semințele sfărâmate din robot sau blender și le amestecați încă unul-două minute, până obțineți o pastă fină și destul de bine închegată.
  • Opțional, mai adăugați una-două linguri de ulei și amestecați din nou, dacă vă doriți ca pasta să iasă mai subțire.
  • Puteți adăuga și sare după gust.
  • După ce ați obținut consistența dorită, puneți pasta într-un borcan pe care îl închideți ermetic și îl depozitați la frigider după cum precizează allrecipes.com. Puteți consuma această pastă în decursul a circa o lună.
  • În cazul în care pasta se taie, agitați borcanul ca sa se redistribuie uleiul…

Poftă bună!.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *