Tahini-ul de casă este o rețetă clasică de pastă de susan specifică în mod special hummus-urilor, dar este adaptabila și poate fi adăugată peste o mulțime de mâncăruri pe bază de carne și/sau legume.
Tahini-ul de casă este bogat în acizii grași Omega-3 și Omega-6, care sunt foarte buni pentru sănătate. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru o jumătate de cană, până la o cană întreagă (în funcție de cât ulei folosiți).
Ingrediente pentru Tahini de casă:
- 1 cană de semințe de susan;
- 2 linguri (sau mai mult, în funcție de preferință) de ulei, la alegere: ulei de rapiță, ulei din sâmburi de struguri sau de măsline; puteți opta și pentru ulei de susan, dar într-o cantitate redusă;
- opțional: sare.
Citește și: Ciuperci cu parmezan
Mod de preparare pentru Tahini de casă:
- Puteți prepara această pastă din semințe de susan crude sau prăjite ușor la cuptor.
- Treceți semințele printr-un robot de bucătărie sau blender și mărunțiți-le timp de două-trei minute, până capătă o textură sfărâmicioasă.
- Adăugați două linguri de ulei peste semințele sfărâmate din robot sau blender și le amestecați încă unul-două minute, până obțineți o pastă fină și destul de bine închegată.
- Opțional, mai adăugați una-două linguri de ulei și amestecați din nou, dacă vă doriți ca pasta să iasă mai subțire.
- Puteți adăuga și sare după gust.
- După ce ați obținut consistența dorită, puneți pasta într-un borcan pe care îl închideți ermetic și îl depozitați la frigider după cum precizează allrecipes.com. Puteți consuma această pastă în decursul a circa o lună.
- În cazul în care pasta se taie, agitați borcanul ca sa se redistribuie uleiul…
Poftă bună!.
Niciun comentariu încă