Tarta cu ficat de pui este o mancare delicioasa care se poate servi atat calda, cat si rece, putand reprezenta atat un mic dejun satios, cat si un pranz copios.
Tarta cu ficat de pui poate fi preparata atat cu un aluat facut in casa, cat si cu unul cumparat, gustul tartei fiind inconfundabil datorita aromei fine a ficatului de pasare.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 grame faina
- 140 grame unt
- 1 galbenus
- 1 lingura de lapte
- 2 lingurita frunze de cimbru
Ingrediente pentru parfait de ficat de pui:
- 140 grame ficat de pui
- 142 ml de frisca lichida
- 1 ou
- 2 lingurite de vin
- 1 lingura de brandy
- 1 hasma
- cimbru
- nuscoara macinata
Ingrediente pentru servire:
- 50 grame arahide prajite
- 3 smochine
- 6 linguri ulei de masline
- 6 linguri de ceapa caramelizata
- frunze de salata
- 2 linguri de otet balsamic
Mod de preparare pentru tarta cu ficat de pui:
- Tarta cu ficat de pui se prepara usor, daca se respecta cativa pasi.Se va pregati aluatul cu minimum 60 de minute inainte de a prepara tarta cu ficat de pui.
- Se vor amesteca faina, cimbrul, untul si putina sare peste care se vor adauga galbenusul si laptele pentru a se amesteca.
- Aluatul se va intinde pe o suprafata pe care se afla faina si se va taia dreptunghiular, forma lasandu-se la rece cam 20 de minute.
- In acest timp, intr-un blender se vor amesteca toate ingredientele parfait-ului, dupa care se va asezona si se va lasa deoparte.
- Se va coace mazarea, iar cand cuptorul se va raci suficient, se va pune noua forma pentru parfait si se va coace 20 de minute.
- Feliile de tarta se vor servi cu ceapa caramelizata, arahide si salata stropita cu ulei…
Pofta buna!
Citește și: Burgeri cu pui si Mozzarella