5 povesti pe care nu le-ai auzit niciunde despre “Friends”

Directorul de casting Ellie Kanner a avut un rol extraordinar de important in formarea acestei “trupe” ce ne-a incantat atatia ani la rand.

Cu toate ca acum poate parea de-a dreptul dificil sa ne imaginam alti actori in rolurile principale, lucrurile au fost destul de diferite la inceput.

  1. Alti protagonisti alesi de NBC

Kanner a spus in “The Huffington”, ca departamentul de casting si producatorii executivi au fost intotdeauna deschisi catre diversitate si mereu au incercat sa aiba acest lucru in minte.

Multi actori si actrite de etnii diferite, precum Cree Summer, au venit la auditii si cativa au fost adusi chiar de cei de la NBC, dar nu au avut ceea ce trebuie pentru a trece mai departe. Cum a spus si Kanner: „Am incercat sa aducem cei mai amuzanti oameni, indiferent de etnia lor.”

Caracteristicile traditionale, ca varsta sau gradul de atractivitate, au fost considerate doua dintre cele mai importante calitati ale celor de la “Friends”. Evident, foarte multi actori au fost intervievati pentru aceste roluri, insa i-au ales pe cei mai frumosi, dupa cum afirma si Kanner: „Dar, stiti, ca o concluzie, ei trebuie sa fie in primul rand haiosi. Acesta este intotdeauna cel mai important aspect.”

  1. Vince Vaughn a fost la auditii pentru rolul lui Joey

Atat Kanner, cat si asistentul său au vorbit despre faptul ca Vaughn ar fi fost intervievat pentru rolul lui Joey. Kanner isi aduce aminte de el ca „aratos si foarte inalt” si „un bun actor”, dar el pur si simplu nu s-a potrivit la fel cum o face Matt LeBlanc.

Vaughn era deja pregatit pentru acest rol insa a ajuns să fie doar o simpla rezerva in caz ca se intampla ceva rau: „Totul ar fi fost putin cam diferit”, a glumit Kanner, „Este vorba doar de pusul pieselor la loc intr-un puzzle”, a adaugat mai apoi.

  1. Phoebe, asa cum o stim noi acum, aproape ca nu exista. Lisa Kudrow a incercat sa duca personajul intr-o directie diferita, dar nu a reusit.

Inca de la primul casting, Kudrow a incercat sa aduca in peisaj un personaj fara creier, pornind de la serialul „Mad About You”. Kudrow si-a jucat rolul in mod constant, in acelasi mod, pana in ultimul moment cand a decis sa le prezinte lui Kauffman si Kanner o alternativa a personajului “Phoebe”.

Aceste idei venite de la actori au fost des intalnite in tot acest timp si au iscat neintelegeri, deoarece producatorii cereau un lucru si primeau total altceva in schimb. Din fericire, Kudrow a reusit sa alterneze iesirile lui Phoebe, inainte de a incepe filmarile: „Nu era deloc amuzant; pur si simplu nu era Phoebe cu care am fost obisnuiti si pe care o iubim”, a spus Kanner.

Kauffman si Kanner au sugerat ca Lisa Kudrow sa revina la rolul original, care fusese aprobat in prima faza.

  1. Courteney Cox a insistat sa o joace pe Monica, desi i-a fost oferit rolul lui Rachel. Cei de la casting au vrut sa o pacaleasca sa fie Rachel, insa la auditia pentru Monica, a fost mult prea buna.

Intreaga echipa a dorit ca actrita sa vina si sa citeasca replicile lui Rachel. Asadar, le-a facut pe plac, le-a citit in cele din urma si lor chiar le-a placut. Dar mai apoi, Cox a fost intrebata daca ar vrea sa le citeasca si pe ale Monicai. Dupa aceasta, s-au hotarat sa-i faca pe plac si sa-i mai organizeze o alta auditie.

Planul lor a fost ca s-o aiba pe Cox pentru personajul Monicai, spunandu-i: „Te iubim si, bineinteles, ai primit rolul”. Kanner a adaugat: „Am fost dati pe spate, eram ceva de genul: Oh, Doamne, cred ca ea trebuie sa fie Monica.”

  1. Jennifer Aniston si Matthew Perry aveau amandoi contracte semnate in momentul in care au fost audiati. Erau pe punctul de a nu mai interpreta personajele Rachel si Chandler.

Show-ul televizat din anul 1994, „Muddling Through”, o avea pe Aniston, obligata contractual sa ia parte la un anumit numar de episoade. Dupa cum se vedea, show-ul era cat pe ce sa fie anulat, insa Kanner a auzit ca odata ce „Friends” incepea sa prinda elan, echipa de la Muddling Through” cerea din ce in ce mai multe episoade pentru a o indeparta pe Aniston.

Cei de la departamentul de casting n-au facut altceva decat sa o atraga pe Aniston de partea lor, dupa ce aproape a fost pusa pe tusa, si s-au decis ca singura solutie este ca actrita sa fie prezenta in ambele show-uri. Chiar asa s-a si intamplat, dar, din fericire, celalalt a fost anulat la scurt timp dupa aceea.

Cu Perry a fost o situatie similara, deoarece el era prins in “L.A.X. 2194”, unde trebuia sa joace rolul unei persoane ce cara bagaje. Echipa intreaga l-a iubit pe Matthew si il aveau pe lista, dar in episodul pilot el nu era disponibil. Cand celalalt show s-a incheiat, Perry a putut sa semneze cu cei de la Friends”.

BONUS: Echipa de productie a avut un moment de: Doamne, asta e!”, cand i-au vazut in fata pe toti cei sase prieteni”.

Ei aveau de mult timp cativa actori si actrite in minte, precum Kudrow sau David, ce au mai lucrat cu Kauffman, Crane si Bright, insa au vazut peste 500 de persoane la auditii, fiind dintre cele mai diferite si ascultand atat de multe dialoguri si versiuni, incat atunci cand puzzle-ul a fost facut, nu isi mai puteau controla fericirea.

Eventual, cand toate piesele au fost acolo, din ceea ce relateaza Kanner, doar o singura persoana, ca Perry sau Matt, intra si face ceva diferit, iar tu ramai stupefiat si spui: Doamne, Dumnezeule, asta este!”.

Cand a fost acordat si ultimul rol, cel al lui Joey, toti sase au avut prima citire a replicilor, la care a participat si Kanner. Momentul a fost descris astfel: „Chiar puteai vedea si simti chimia. Nu se vede intotdeauna si pe ecran, dar, de data aceasta, noi am fost destul de entuziasmati si increzatori”.

Dintre numeroasele conversatii si discutii pe care le-au avut cei din serial cu diferiti reporteri, se pare ca acest entuziasm s-a mentinut pana in ultimul episod, cand prietenii” au trebuit sa renunte la cheile de la apartament…

Abonează-te pe:Yve.ro news