HomeStiri 5 semne viclene care arată că BEI prea mult alcool

5 semne viclene care arată că BEI prea mult alcool

autor Elena Yvette
595 views 2 minute timp de citit

Rareori refuzi un vin consumat la cină, ca să nu mai vorbim de al doilea (sau al treilea) cocktail când ieşi în oraş să profiţi de ofertele de la happy hour, dar asta nu te face un băutor înrăit, nu-i aşa?

5 semne viclene care arată că BEI prea mult alcool

Multe dintre noi se află undeva la mijloc. Pentru a afla unde te afli şi tu în ceea ce priveşte spectrul problemelor cauzate de consumul de alcool în exces, citeşte aceste semne surprinzătoare care arată că ai putea să bei prea mult alcool.

  1. Devii o temerară, devii o persoană nesăbuită care se bucură atunci când face lucruri periculoase. Oricare dintre noi a văzut cum colegii normali şi timizi de la muncă dansează pe mese sau pe bar la petrecerea de Crăciun a companiei, aşadar ştim cu toţii că alcoolul poate să reducă inhibiţiile.

Acţiunea de a te îmbăta vine cu repercusiuni mult mai rele decât sentimentul de jenă sau ruşine – alcoolul poate duce la decizii riscante. Iar dacă bei prea mult alcool doar la o singură ocazie, acest lucru îţi poate schimba viaţa în rău, spun specialiştii în dependenţa de alcool.

Iar statisticile americanilor arată că alcoolul este, de asemenea, un factor în aproximativ 60% dintre rănile fatale provocate de arsuri şi cazuri de înec, este un factor prezent în 40% dintre căderile mortale şi accidentele auto, dar are o influenţă şi în jumătate dintre toate agresiunile sexuale.

  1. Eşti o prinţesă-războinică de weekend. Dacă nu bei alcool zilnic, dar consumi câte un pahar regulat, cum ar fi în fiecare vineri seară, acesta este un semnal ce ridică un steag roşu, spun specialiştii.

Deşi cercetările arată că un consum de aproximativ 7 băuturi alcoolice pe săptămână îţi scade riscul de diabet şi de a face boli cardiovasculare, dacă aplici abstinenţa toată săptămâna doar pentru a da pe gât 5 sau 6 pahare într-o singură ieşire în oraş sau într-o singură seară acasă, ei bine acest lucru va tăia de pe listă orice potenţiale beneficii pe care le-ar avea alcoolul asupra sănătăţii tale. Citeşte mai multe pe feminis.ro.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..