HomeStiri Mondene Află ce înseamnă dacă ţi se zbate ochiul stâng!

Află ce înseamnă dacă ţi se zbate ochiul stâng!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2020/04/Afla-ce-inseamna-daca-ti-se-zbate-ochiul-stang.jpg

Atunci când unul dintre ochi se zbate, toată lumea se gândeşte la ghinion, la evenimente negative. Acestor evenimente, cum ar fi decesul unei persoane apropiate, un accident de orice fel, vor trebui să le facă faţă. Unele persoane mai puţin pesimiste vor asocia zbaterea unui ochi şi cu evenimente pozitive, precum: nașterea, câștigul, o veste bună, noroc.

Ce cred românii dacă un ochi se zbate?

Cum majoritatea românilor cred în superstiții sau în diferite semne pe care viaţa le oferă, oamenii vor spune că ochiul drept le va aduce lucruri bune în viaţă, lucruri frumoase, câştiguri, oportunităţi sau veşti bune, iar ochiul stâng aduce cu sine ghinion, veşti rele, greutăți, supărări.

Ce spun chinezii despre zbaterea ochilor?

Nu doar românii sunt cei care au atribuit diferite evenimente ochiului care se zbate, acest lucru a fost făcut chiar şi de chinezi.

Chinezii cred că, dacă ochiul drept se zbate, acest lucru înseamnă că bărbaţii, în perioada următoare, vor avea parte de noroc, dar şi de evenimente frumoase în viaţa lor, în timp ce femeile vor fi nevoite să se confrunte cu ghinion, dar şi cu evenimente care nu le vor face viaţa prea ușoară.

Dacă ochiul stâng se zbate, lucrurile stau invers. Femeile vor avea parte de noroc şi de o perioadă prosperă în viaţa lor, iar bărbaţii vor avea parte de ghinion şi evenimente care nu le vor face plăcere.

Mai mult decât atât, chiar şi partea ochiului care se zbate spune foarte multe despre ceea ce urmează să se întâmple. Chinezii sunt de părere că dacă se zbate pleoapa din partea superioară, persoana respectivă va avea parte de noroc, iar dacă pleoapa inferioară este cea care se zbate, persoana în cauză nu va avea parte de o perioadă foarte liniştită.

De ce se zbate ochiul?

Acestea fiind spuse, concluzia este următoarea: indiferent dacă ochiul stâng sau cel drept este cel care se zbate,  indiferent dacă pleoapa superioară sau cea inferioară este cea care se zbate, aceste lucruri nu aduc nici ghinion, dar nici noroc.

Aşadar, aceste spuse sunt doar superstiţii, unele în care oamenii cred mai mult, mai puţin sau chiar deloc.

Zbaterea ochiului este un fenomen ce se poate explica foarte uşor din punct de vedere medical: muşchii care se află în locul respectiv, în acele momente se confruntă cu spasme de intensitate mică. Aceste mişcări sunt cunoscute ca fiind mişcări ce au loc involuntar în jurul ochiului. Acestea pot fi comparate cu acei cârcei care se localizează la picioare şi care au aceleași cauze ca zbaterea ochiului.

Cum se numeşte fenomenul şi de ce se manifestă?

Fenomenul de zbatere a ochiului este cunoscut şi sub denumirea de miochimie, iar cauzele care îl provoacă sunt unele banale: stresul, lipsa somnului, starea de oboseală generală sau cea care se resimte la nivelul ochilor, excesul de cofeină, anxietatea, alcoolul sau drogurile.

Miochimia se poate declanşa şi dacă persoana respectivă se confruntă cu alergii sau dacă este prezent un alt factor care deranjează ochiul sau îl irită. Uscăciunea ochilor este unul dintre factorii care se încadrează aici.

Ce au de spus oftalmologii despre acest lucru?

Medicii oftalmologi cred că lipsa nutrienţilor este şi ea una dintre cauzele care provoacă zbaterea ochiului, acesta fiind şi motivul pentru care apar şi cârceii.

Aşadar, acestea fiind spuse, zbaterea unui ochi, indiferent dacă este stângul sau dreptul, nu aduce nimic rău şi nici veşti bune, ci este, pur şi simplu, spasm ale ochiului…

Nu există motiv de îngrijorarea sau de fericire, deoarece aceste evenimente sunt normale.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed