Home Stiri Alimentele care „au grijă“ de zâmbetul tău

Alimentele care „au grijă“ de zâmbetul tău

autor Elena Yvette
673 views 2 minute timp de citit

Multe dintre alimentele pe care le includem în alimentație pot afecta sănătatea danturii, respectiv a zâmbetului tău. Află din materialul nostru ce alimente trebuie să eviți ca să ai un zâmbet frumos!

Alimentele care „au grijă“ de zâmbetul tău

Periajul dentar regulat (de două ori pe zi) corect efectuat și utilizarea aței dentare, rămân cele mai eficiente moduri de a ne proteja dantura împotriva cariilor dentare și a afecțiunilor parodontale. De ajutor este însă și regimul alimentar adevcat nevoilor nutriționale. „Dieta echilibrată, bogată în substanțe nutritive dintre care amintim vitamina C, vitamina D, calciul și altele este esențială pentru sănătatea orală“, explică dr. Taner Chemal, medic implantolog la Clinica Implantodent.

Băuturile dulci

Atunci când bacteriile din gură descompun zaharurile simple se produc acizim, iar aceștia demineralizează smalțul dentar și permit formarea cariei dentare. Toate băuturile răcoritoare, inclusiv fresh-urile din fructe conțin aproape în întregime  zaharuri simple.

Dacă mai sunt și acidulate (carbogazoase), concentrația dăunătoare de acizi va crește și mai mult. Studiile realizate de Asociația Dentară Americană demonstrează cât de nocive sunt aceste băuturi asupra smalțului dentar, pe primul loc clasându-se cele utilizate de sportivi.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies