Biografia lui Smiley


772

Biografia lui Smiley incepe undeva in Pitesti. Se pare ca acolo este singurul loc in care ii putem descoperi numele real. Andrei Tiberiu Maria s-a nascut pe data de 27 iulie 1983.

Smiley

Biografia lui Smiley ne dezvaluie in prima faza un baietel agitat, un copil care nu putea sta locului pentru o secunda. Andrei asculta mereu muzica, insa totul s-a schimbat la varsta de 10 ani, cand in loc sa asculte muzica, baietelul a inceput sa cante.

a. Cariera muzicala

1.    Trupa Simplu:
Anul 2001 aduce o dorinta deosebita in sufletul lui Andrei si anume aceea de a intra in trupa Akcent. Se pare ca intre timp, CRBL i-a propus vedetei noastre sa faca parte din trupa Simplu. Andrei a acceptat si din acest moment a trebuit sa invete sa danseze. Atitudinea artistului a facut ca partenerii din trupa sa il numeasca Smiley. Se pare ca din 2001, Andrei a ramas Smiley.

2.   In  2008, Smiley si-a lansat primul album solo intitulat “In lipsa mea”. Prima piesa de pe acest album, “In lipsa mea” a fost cea care i-a adus tanarului nostrum talentat titlul de “Best Solo Artist”.

3.    2010 – biografia lui Smiley continua sa surprinda tocmai datorita modului artistului nostru de a vedea lumea. Se pare ca acesta a lansat inca un solo intitulat “Plec pe Marte”. Melodia a castigat premiul I -“Best Pop Dance Album”.

4.    2011 – afirmam mai sus ca atitudinea lui Smiley este una deosebita. Imediat ce a pornit la drum nu s-a mai oprit si a crezut mereu in visele lui. “Cred in visele mele ” afirma Smiley in 2011 dupa ce a lansat cantecul “Dream Girl”. Aceasta piesa a fost timp de 6 saptamani pe locul 1 in toate clasamentele muzicale din Romania.

5.    2012 – Lucrurile nu se opresc aici si biografia lui Smiley ne dezvaluie faptul ca in anul 2012, artistul a devenit cel mai difuzat cantaret la radio si televiziune. Se poate aminti aici inca o melodie lansata in anul 2012 alaturi de Alex Velea si anume “Cai verzi pe pereti”.

6.    2013- Smiley lanseaza piesa “Acasa” care ramane in topurile din Romania timp de 12 saptamani. Piesa sensibila ajunge in fiecare difuzor si fiecare inima, astfel, artistul ramane cel mai difuzat.

7. 2014 – Smiley lanseaza piesa „Nemuritori”.

8. 2015 – Apare hit-ul „Oarecare”.

b. Emisiuni in care a aparut Smiley

1.    Alaturi de Pavel Bartos, Smiley este co-moderatorul emisiunii “Romanii au talent”.

2.    Datorita faptului ca artistul nostru crede in talente, Smiley este prezent si in juriul emisiunii “Vocea Romaniei”.

Biografia lui Smiley surprinde si prin activitatea sa in lumea fimului. Putem aminti aici:

1.    2007-2008: “Un pas inainte” – joaca rolul lui Sebastian.

2.    2008: “Un film simplu” – este actor pentru propria sa persoana.

3.    2011: “The Godmother” – joaca rolul calugarului.

4. 2014 – Are rolul lui Pepenar 1 in filmul „Selfie”.

In concluzie, biografia lui Smiley cuprinde o perioada destul de indelungata. La fel ca multi oameni de succes, acesta a crezut mereu in talentul sau si a sperat ca intr-o zi va fi rasplatit pentru ceea ce are de daruit lumii. Se pare ca totul este adevarat si lucrurile bune se intampla pentru oamenii buni. O cariera nemaipomenita, un om serios si optimist, Smiley ramane unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani.

Citeste mai multe stiri cu Smiley AICI