HomeStiri Mondene Care este scopul rugăciunii către Dumnezeu?

Care este scopul rugăciunii către Dumnezeu?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,6K views
Care-este-scopul-rugaciunii-catre-Dumnezeu in Stiri Mondene

Rugăciunea nu este o parte absolut firească a vieții omului, în general. Auzim adesea că oamenii vor trece prin necazuri dacă nu se roagă, dar mereu ne întrebăm dacă într-adevăr e așa. Cred că, un răspuns firesc al acestei întrebări este acela că ceea ce suferă, de fapt, în omul care nu se roagă nu este omul însuși, ci puterea divină din interiorul lui, care nu se hrănește cu mâncare, ci cu rugăciune.

Când un om se naște, harul lui Dumnezeu este născut odată cu el, iar acel om poate să-l păstreze sau poate să renunțe la el odată cu anii.

Prin rugăciune îl cinstim pe Dumnezeu

Rugăciunea este modul prin care Dumnezeu este slăvit de noi. Ideile noastre privind rugăciunea nu se regăsesc în Noul Testament. Noi privim rugăciunea pur și simplu ca pe un mijloc de a cere lucruri pentru noi înșine, dar scopul biblic al rugăciunii este însuși Dumnezeu și calea către El.

Cere și ți se va da…

Ne plângem des că nu suntem ajutați prin rugăciune, apoi începem să îl judecăm pe Dumnezeu pentru că nu ne ajută, devenim indiferenți față de El și apoi continuăm prin a nu ne mai ruga.

Trebuie să Îi dăm lui Dumnezeu șansa să ne ajute, să ne îndeplinească dorințele, pentru că El știe întotdeauna tot ce e mai bine pentru noi. Problema cu adevărat serioasă în acest lucru este că oamenii nu au răbdare. Nevăzându-și dorințele îndeplinite instant, ei se opresc din rugăciune, nu perseverează, se opresc din a mai crede și a mai se ruga.

Oamenii au nevoie de dovezi

Mulți oameni se opresc din a mai se ruga dacă nu văd concretizarea imediată a dorințelor lor. Iar asta nu înseamnă credință. Asta nu înseamnă respect față de Dumnezeu. Un om care crede nu așteaptă dovezi, nu se îndoiește, ci crede și atât.

Fii tu însuți în fața lui Dumnezeu

Rugăciunea este o cale de deschidere spre Dumnezeu, de aceea e bine să fim cât mai deschiși în fața Lui și să ne rugăm cu sufletul, nu doar cu mișcarea buzelor. Trebuie să ne implicăm în rugăciune, să o facem să fie cu adevărat intensă. Superficialitatea în rugăciune înseamnă lipsa credinței. Atât timp cât ne considerăm urmași ai lui Dumnezeu, Îi suntem datori cu respect și credință.

Rugăciunea ne schimbă modul în care percepem viața

A spune că rugăciunea ne schimbă viața nu e același lucru cu a spune că rugăciunea mă schimbă pe mine, iar eu îmi schimb viața. Dumnezeu a stabilit lucrurile după voia Lui, astfel, rugăciunea are rolul de a schimba modul în care omul vede viața. Rugăciunea îl ajută să vadă viața cu alți ochi, într-un mod mult mai bun și mai benefic pentru el…

Rugăciunea nu este pur și simplu un schimb de cereri și rezultate între om și Dumnezeu, ci este credința omului în puterea miracolului.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed