Ce caută oamenii pe Google – Ce cauta romanii pe google

46

V-ați întrebat vreodată ce caută oamenii pe Google? În ultima vreme majoritatea căutărilor de pe motorul de căutare Google au oscilat între planul culinar, cel cultural-sportiv și cel politic. Iată mai jos o listă cu cel mai căutate cuvinte cheie de pe Google:

Ce caută oamenii pe Google

  • Peste 2.000.000 de oameni au căutat zilele acestea pe Google informații despre Ziua Veteranilor, care s-a celebrat pe 12 noiembrie.
  • Alți peste 200.000 de oameni au folosit cuvinte-cheie pentru a căuta date despre Ziua Armistiției.
  • Mai mult de 100.000 de oameni au căutat date despre Ziua Veteranilor.
  • Peste 1.000.000 de utilizatori Google au căutat despre diverse echipe sportive.

Se pare că populația Globului a fost interesată în această perioadă de evenimentul „Ziua Veteranilor”, pentru a comemora eroii căzuți la datorie, care au luptat vitejește.

Printre preferințele românilor în a căuta diverse lucruri pe motorul de căutare Google sunt următoarele, plasate în cinci locuri în funcție de numărul oamenilor care au căutat cu ajutorul cuvintelor-cheie lucrul respectiv:

  1. Rezultatele de la BAC, ce ocupă locul 1 în topul căutărilor alături de subiecte referitoare la Bacalaureat,  întrebările legate de „Cum se realizează slime?”; femeile, de asemenea, au căutat rețete de slăbit, diete cum ar fi dieta indiană, care ocupă locul 1 în topul căutărilor pe Google la capitol Diete, rețetă de socată, și filmul „Fifty Shades Darker”.
  2. Locul 2 în topul căutărilor pe Google este preluat de către subiectele privind Evaluarea Națională; la capitolul „întrebări”, locul 2 este luat de către întrebarea privitoare la rețeta sucului de roșii „Cum se face sucul de roșii?”, alături de dieta cu cartofi, filmul ”Fast and Furious 8” și de rețeta originală de tiramisu.
  3. Locul 3 în lista de căutare a românilor se află „Stars Royal”, urmată de întrebări referitoare la calcularea mediei pentru admiterea la liceu; totodată, oamenii într-un număr mare au căutat și dieta rina, dar și rețeta de clătite pufoase, alături de filmul „Dunkirk”.
  4. Reducerile de Black Friday par un element important pentru români, deoarece ocupă locul 4 în căutările acestora. Românii sunt preocupați și de site-urile de socializare, de aceea locul 4 la capitolul „întrebări” este ocupat de întrebarea „Cum pun floare pe Facebook?” , iar din seria
  5. diete”, pe locul 4 se clasează dieta-minune pe care românii încă o caută. La capitolul „film”, unul dintre cele mai căutate de pe lista românilor este filmul „Descendenții 2”, alături de rețeta culinară rețeta de căpșuni.
  6. Jocul „Picnic cuvânt” se află și el în topul căutărilor; în topul curiozităților se află și întrebările legate de „Cum se calculează pensia?”, alături de diverse rețete pentru slăbit mediteraneene și de rețete pentru castraveții bulgărești. Locul 5 în topul căutărilor românilor îl ocupă și filmul „Collateral Beauty”.

Cu alte cuvinte, românii au fost atrași de către subiectele privind învățământul (rezultatele la BAC, admitere la liceu, medie de admitere și așa mai departe),  filmele, dietele pentru slăbit și rețetele culinare…

Alte evenimente ale anului care au fost căutate de către utilizatorii Google din România au fost: Bacalaureatul, Evaluarea Națională, Black Friday, Admiterea la liceu și turneul de tenis Wimbledon.