HomeStiri Mondene Cele mai bune filme din toate timpurile: Top 8

Cele mai bune filme din toate timpurile: Top 8

autor Nicula Clara
Data publicării: Data actualizării: 2,K views
Cele mai bune filme din toate timpurile

Cele mai bune filme din toate timpurile de dragoste, actiune si psihologice.

De-a lungul anilor, au apărut numeroase filme considerate astăzi capodopere cinematografice, care au fost atât de bune, încât au rămas în top cele mai bune filme din toate timpurile, până astăzi.

Indiferent că este vorba de filme clasice vechi sau noi, iată care sunt unele dintre cele mai bune filme din toate timpurile, menționate în lista de mai jos:

Top 8 cele mai bune filme din toate timpurile

  1. Gone With the Wind – Pe aripile vântului

Cu siguranță majoritatea iubitorilor de filme clasice au văzut acest film nu doar o dată. Este unul dintre cele mai vechi filme și este considerat unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile, și pe bună dreptate. Acesta a fost realizat în anul 1939 și spune povestea de dragoste dintre o femeie răsfățată și mândră și un cuceritor șarmant. Acțiunea se desfășoară în timpul uneia dintre cele mai importante perioade ale Americii, în timpul Războiului Civil. Din cauza egoismului și încăpățânării lui Scarlett, aceasta ajunge în cele din urmă să piardă singurul bărbat pe care l-a iubit vreodată cu adevărat. Producția în sine este impresionant realizată pentru acei ani, iar faptul că povestea dintre cei doi nu are un final fericit a uimit publicul și mai mult. Filmul a primit premiul Oscar și a fost atât de bine realizat, încât nici până în ziua de astăzi nu a fost reprodus de un alt regizor. Este fără îndoială unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile și a dăinuit de-a lungul anilor, fiind și acum, de revăzut!

  1. Titanic

Din această selecție de filme nu putea lipsi capodopera lui James Cameron, din anul 1997. Povestea vasului Titanic, care s-a scufundat luând cu el aproximativ 1.500 de vieți omenești, a fost reprodusă excepțional de către bine cunoscutul regizor american. Iar povestea de dragoste dintre Kate și Jack încă face deliciul publicului care, cu siguranță, îl revede și astăzi cu plăcere. Drama accidentului, ultimele zile din viața majorității celor care se aflau la bordul Titanicului când acesta s-a scufundat, în anul 1912, în timpul primei sale lansări la apă, au făcut din această producție unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile și unul dintre cele mai remarcabile. Când a fost lansat, filmul a primit numeroase laude întruchipate în nu mai puțin de unsprezece premii Oscar. Filmul este îmbinarea perfectă dintre curaj, dragoste, sacrificiu și dramă, ingrediente care i-au asigurat locul, de-a lungul timpului, printre cele mai bune filme din toate timpurile!

  1. Bohemian Rhapsody

Deși a fost lansat abia la sfârșitul lui 2018, acest film-documentar despre viața lui Freddy Mercury a intrat rapid în top „cele mai bune filme din toate timpurile” și „top cele mai bune filme documentare”. Iubitorii celor de la Queen vor avea ocazia să reasculte unele dintre cele mai mari hituri ale lor și, de asemenea, să afle povestea din spatele fiecărei piese care i-a consacrat. Rolul principal, interpretat cu grandoare de către actorul Rami Malek, a câștigat deja recent Globul de Aur pentru cel mai bun actor. Firul producției urmărește atât începutul trupei, cât și al solistului, în aceeași măsură. La vremea sa, Mercury a reușit să sfideze stereotipurile și să distrugă convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Acesta a murit la vârsta de 45 de ani, răpus de SIDA, la o zi după ce a recunoscut public faptul că suferă de această boală. Este un film excepțional pentru amatorii genului, care nu trebuie ratat și care va rămâne probabil pentru totdeauna unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile.

  1. Jurassic Park

Cine nu a văzut măcar o dată filmul Jurassic Park și nu a rămas captivat de dinozaurii care au făcut din acest film, unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile? Lansat în anul 1993, acesta și-a bazat acțiunea pe unele dintre cele mai extraordinare animale vertebrate care au trăit vreodată pe Terra și care au fost readuse la viață, în era noastră, de către un bogat om de afaceri care visează să facă din acest parc, unul dintre cele mai mari din lume și unicul care să dețină dinozauri reali. Însă lucrurile degenerează în timpul unei vizite pe teritoriul parcului, iar situațiile-limită prin care trec eroii filmului au ținut cu sufletul la gură generații întregi. Efectele speciale excepționale pentru acea perioadă fac din Jurassic Park și astăzi unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile și unul dintre cele mai faimoase.

  1. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – Stăpânul Inelelor: Frăția Inelului

Pentru iubitorii de povesti și SF, acest film este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile. Producția a fost lansată în anul 2001 și a uimit întreaga lume prin poveste, dar mai ales prin efectele speciale realizate. De la hobbiți până la elfi, orci și vrăjitori, filmul înfățișează o lume magică, una cu personaje uimitoare și lupta acută dintre bine și rău. J.R.R. Tolkien a publicat faimoasele cărți în anii 1900 însă descrierile acestuia erau atât de perfect conturate prin detalii, încât s-a așteptat în jur de 50 ani să apară tehnologia care să reproducă povestea cărților. A fost un succes răsunător, iar impactul pe care l-a avut în rândul publicului de orice vârstă îl face să fie unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile. Următoarele două care au urmat, întregind trilogia, au fost la fel de bine cotate ca primul.

  1. Schindler’s List – Lista lui Schindler

Acest film alb-negru este o adevărată capodoperă cinematografică și a primit, la vremea lui, șapte premii Oscar. Având premiera în anul 1993, este un un film cutremurător despre perioada nazistă în jurul căreia se învârte întreaga acțiune. Este unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile și a primit doar laude atât de la public, cât și de la criticii de artă, și spune povestea unui german misterios, Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei, în timpul Holocaustului, prin intermediul locurilor de muncă pe care le oferea acestora, în fabrica sa. În paralel cu povestea despre el, ca om, filmul prezintă și faptele dramatice care s-au petrecut în acea perioadă și fața crudă a nazismului. Ceea ce s-a întâmplat atunci nu este voie să se uite niciodată, iar producția a fost și este considerată ca fiind unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile, precum și unul dintre cele mai dure și mai dramatice.

  1. Rocky I

Producția, care are la bază povestea de viață a celui mai faimos boxer din istoria cinematografiei, a făcut ca, atunci când a apărut pe marile ecrane, să fie considerată unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile. Acesta a avut un succes răsunător în anul 1977, atunci când a fost lansat și a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film. Rocky I este considerată cea mai valoroasă ecranizare dintre cele cinci realizate, iar atunci când a fost lansat în cinematografele de pe tot Globul, a creat o adevărată isterie în rândul fanilor filmelor de acțiune. Este, cu siguranță, unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile și nu are vârstă!

  1. Scarface

Deși este surprinzător că este considerat unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile, din cauza violenței rar întâlnite și care durează aproape trei ore, producția lansată în anul 1983 este un remake după filmul apărut în anul 1932 și a avut un mare succes la public. La momentul lansării, a născut mari controverse din cauza scenelor extrem de dure însă în același timp s-a bucurat de un real succes în rândul publicului. Un alt fapt surprinzător la acest film este acela că a fost printre puținele filme nominalizate atât la Globurile de Aur, cât și la Zmeura de Aur (pentru cel mai prost regizor). Filmul prezintă povestea unui ambițios emigrant cubanez, interpretat de Al Pacino, care, alături de prietenul său, pune bazele unui puternic imperiu mafiot în Miami. A fost un film atât de controversat și a stârnit reacții atât de diferite, încât asta l-a ajutat să fie considerat unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed