HomeStiri Mondene Cele mai neobișnuite școli din lume

Cele mai neobișnuite școli din lume

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 896 views
Școala-plutitoare-din-Lagos-Nigeria in Stiri Mondene

Aceste sunt unele dintre cele mai neobișnuite școli din lume. Noi vă garantăm că v-ați fi dorit să învățați într-o astfel de școală.

Școala plutitoare din Lagos, Nigeria

Școala plutitoare din Lagos, Nigeria

Această școală plutitoare este o clădire unică în lume și se află pe coasta Africii. Această școală a fost construită în acest mod din cauza creșterii permanente a nivelului apei din lagună. Doar în acest mod școala ar fi putut rezista. Această ambarcațiune neobișnuită are capacitatea de a susține în condiții de siguranță aproximativ 100 de copii chiar și în condiții meteorologice extreme.

Școala din cub, Copenhaga, Danemarca

Această școală are o clasă enormă în care pot intra mai mult de 1100 de elevi. Lecțiile se țin într-un cub de sticlă, iar spațiul deschis este împărțit în mai multe secțiuni, acesta având și zone de relaxare cu scopul de a stimula gândirea creativă a elevilor.

Școala cu câte o abordare diferită pentru fiecare student, Australia

În afară de design-ul exterior neobișnuit, această școală mai are un element principal care o diferențiază de altele, și anume, individualitatea. Nu putem vorbi despre o școală tradițională, deoarece toți elevii au un plan individual de învățare, iar acesta poate fi modificat oricând de profesori sau chiar de părinți. De asemenea, copiii au mereu dreptul de a face propuneri pentru îmbunătățirea sistemului educațional. Fiecare clasă are un număr mic de elevi, acest lucru fiind extrem de benefic pentru o învățare mai bună.

Școala în lumea reală, Insula Rhode, Statele Unite ale Americii

În această școală, elevii pot învăța exact ceea ce le place cu adevărat. Pentru a sprijini adolescenții și a-i ajuta să își dea seama ce le place cu adevărat și ce vor să facă pe viitor, studenții încearcă să fie niște mentori adevărați și să le ofere o mână de ajutor. Această strategie de predare este adoptată de un număr de 55 de școli din întreaga lume.

Școala care arată ca un birou, Ohio, Statele Unite ale Americii

Această școală nu are săli de clasă. În interiorul camerei principale există un birou imens cu 300 de cabine (una pentru fiecare elev). Fiecare elev are propriul calculator cu ajutorul căruia își accesează planul individual de învățare. Elevii învață pe cont propriu, iar atunci când au întrebări, instructorii le stau la dispoziție. Această școală le este dedicată tuturor elevilor din clasele 3-12.

Școala unde copiii învață lucruri „periculoase”, San Francisco, California

Profesorii din această școală îi învață pe copii să facă exact ceea ce părinții le-au spus că este periculos și interzis. Copiii au voie să se murdărească, să se joace cu focul sau chiar să dezasambleze aparate de uz casnic. Aceste lucruri le permit elevilor să fie coautorii învățării lor.

O școală neutră, Stockholm, Suedia

Programul educațional în această școală se bazează pe principiul egalității între toți elevii. Profesorii din această școală încearcă să evite folosirea pronumelor „el” și „ea”. În schimb, copiii fie sunt strigați pe nume, fie sunt denumiți „ei”. Acest sistem are ca scop combaterea stereotipurilor privind diferențele dintre preocupările fetelor față de cele ale băieților. Acest mod de predare ajută la dezvoltarea sănătoasă a copiilor.

Cea mai strălucitoare școală elementară, Stockholm, Suedia

În loc de cunoscuta bibliotecă, această școală are tot felul de coridoare „de învățare”. Acestea cuprind tot felul de prezentări multimedia și altfel de lucruri care îi pot face mult mai atenți pe elevi și mult mai dornici de a învăța, în permanență, lucruri noi.

Școala din Silicon Valley, San Francisco, California

Această școală nu ține cont absolut deloc de tehnicile tradiționale de predare. Aici, scopul este ca elevii să aibă o gândire flexibilă și să se perfecționeze din punct de vedere tehnologic. Fiecare copil are câte un iPad și lucrează cu ajutorul acestuia. Această școală educă elevi cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

Școala lui Steve Jobs, Amsterdam, Olanda

Și în această școală, fiecare copil are propriul plan individual de învățare. Aceste planuri sunt evaluate și reajustate la fiecare șase săptămâni de către copii, părinți sau profesori. Școala este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani…

Școala în care copiii învață pe munți sau în peșteri, Stockholm, Suedia

În această școală, niciun copil nu are cum să se plictisească. Datorită designerilor cu experiență, mediul de învățare pare o lume magică în care copiii pot escalada un munte sau pot intra într-o peșteră. Aici nu există clase, ci doar un spațiu imens, deschis. Elevii folosesc în permanență computerele pentru a învăța, a asculta muzică sau a se uita la filme.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed