HomeStiri Mondene Cum trebuie sa alegi incaltamintea sport pentru femei

Cum trebuie sa alegi incaltamintea sport pentru femei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
cum-trebuie-sa-alegi-incaltamintea-sport-pentru-femei

Multe femei active care doresc sa se mentina in forma, acorda o atentie deosebita intretinerii prin exercitii fizice si, fie ca obisnuiesc sa se relaxeze prin sport, ca prefera plimbarile lungi pe jos sau excursiile montane, ori pur si simplu au un stil vestimentar casual care necesita o incaltaminte sport adecvata, trebuie sa fie atente de fiecare data cand achizitioneaza o pereche noua. Incaltamintea sport pentru femei faciliteaza deplasarea si miscarea, in primul rand prin faptul ca este usoara, iar picioarele nu obosesc la fel de mult ca atunci cand se poarta tocuri sau alte tipuri de incaltaminte eleganta. In plus, vremea frumoasa si calda sporeste sansele de practicare a sporturilor in aer liber, unde o astfel de incaltaminte sport este cea mai indicata.

Cu toate ca atunci cand a fost creata initial, incaltamintea sport era destinata doar barbatilor, cu timpul a fost adaptata si pentru femei, realizandu-se modele mai mici, pe masura lor. De-a lungul anilor insa, incaltamintea sport s-a dezvoltat si a evoluat, iar femeile au beneficiat de tot mai multa atentie in domeniu; astfel, au aparut modele care sa respecte necesitatile acestora. In ziua de astazi, exista modele de incaltaminte sport pentru femei care nu doar ca sunt in culori frumos armonizate, cu design feminin, ci sunt confectionate din materiale de calitate, care au o rezistenta mare si respecta criterii specifice in concordanta cu cacteristicile picioarelor femeilor.

Cele mai bune modele de incaltaminte sport pentru femei sunt cele in care piciorul sta comod, fix, deoarece in acest mod se evita posibilele accidentari precum luxatii, entorse, intinderi dureroase si alte asemenea neplaceri, dar si probleme cauzate de disconfort. Dincolo de aceste lucruri, o incaltaminte sport potrivita imbunatateste performantele prin faptul ca asigura modalitatea optima ca piciorul sa nu se forteze intr-un mod nedorit.

Pe langa criteriile referitoare la forma si marimea piciorului, precum si la greutatea corporala care are o insemnatate in alegerea modelului adecvat de incaltaminte sport, femeile trebuie sa aiba in vedere si aspectul practic. Fiecare activitate de natura sportiva presupune un grad diferit de dificultate, astfel incat si incaltamintea trebuie sa faca parte din categoria specifica acelui gen. De exemplu, o pereche destinata alergarilor, incalzirilor usoare ori mersului pe jos de zi cu zi, difera fata de una menita alpinismului sau a altor sporturi practicate in mod profesional.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed