Femeia care își tratează mama de cancer de piele cu bicarbonat de sodiu și ulei de cocos

653

Kyneret Azizo este o susținătoare a remediilor naturiste. Ea a scris cum a pus cunoștințele de medicină naturală în practică după ce mama sa a primit diagnosticul de carcinom cu celule bazale pe coroana capului.

Kyneret-Azizo

Aceasta este o forma mai puțin agresivă de cancer de piele, de obicei clasificata ca lipsita de pericol pentru viață. Ingredientele-cheie folosite au fost uleiul de nucă de cocos și bicarbonatul de sodiu.

„În ultimii trei ani, mama mea a suferit de un tip de cancer al pielii numit carcinomul bazocelular. Aceasta este o forma mai puțin agresivă de cancer al pielii, socotit de industria medicală ca o afecțiune ce nu amenință viața, prin contrast cu forma mult mai maligna de cancer al pielii cunoscuta ca melanom.

Celula bazală a început mai întâi ca o mică leziune roșie în creștetul capului mamei mele. A început să sângereze, apoi să facă crustă, apoi iar să sângereze, și apoi să facă și mai multă crustă.
Crusta a continuat să crească și în decursul a trei ani s-a mărit aproape de patru ori. Nu doar că s-a lățit, ci a crescut și în grosime. Din nefericire, a fost nevoie de tot atâta vreme pentru ca mama mea sa meargă la medic.

Medicul ei primar a trimis-o la dermatolog. A fost făcută o biopsie și leziunea a fost confirmată ca fiind canceroasă. La consultația inițiala, dermatologul a spus ceea ce spune orice medic: «nu există vindecare pentru carcinomul bazocelular, dar putem să îl înlăturăm pe cale chirurgicală».
Nu putea garanta că nu va reveni. Indiferent de asta, mama mea a stabilit o dată pentru operație.

Nu la mult timp după operație, celula bazală s-a întors – de data asta în mod răzbunător. Părea să crească mult mai rapid, iar în două săptămâni de la operație sângerarea și crusta reveniseră. A fost extrem de frustrant să văd asta și m-am simțit cu adevărat neputincioasă. Am luat decizia ca la următoarea vizită să merg la dermatolog cu mama și m-am pregătit cu o grămadă de întrebări, prima mea întrebare fiind «Ce naiba este lucrul acesta?»

Atunci am învățat termenul medical pentru acest tip de cancer al pielii.

Luând lucrurile în propriile mâini

Echipată cu termenul «carcinom bazocelular» si Google, am cercetat fiecare lucru pe care l-am putut găsi despre acest carcinom, inclusiv tratamentele naturiste. Mi-am amintit că am citit niște articole despre modul în care bicarbonatul de sodiu sau praful de copt a avut o mare rată de succes cu diferite tipuri de cancer, așa că am căutat despre utilizarea locală (aplicată în zona ce trebuie tratată) la celulele bazale.

Surprinzător, am găsit destul de multe mărturii personale de la oameni care se vindecaseră complet de cancer bazocelular, utilizând doar bicarbonat și apă. Cancerul nu se poate dezvolta într-un mediu alcalin. Și asta este exact ceea ce produce bicarbonatul.

Mama mea a mai făcut încă două operații de înlăturare a celulelor bazale canceroase înainte ca să mă lase, în cele din urmă, să încerc tratamentul cu bicarbonat de sodiu. Și acum cinci săptămâni a început acest tratament.

Am modificat preparatul utilizând ulei din nucă de cocos în loc de apă, întrucât uleiul crud, organic, din nucă de cocos ajută la regenerarea celulelor pielii. Am amestecat o parte bicarbonat cu o parte ulei din nucă de cocos (câte o linguriță din fiecare) într-un păhărel și am amestecat până când cele două au devenit o pastă maleabilă, pe care am aplicat-o pe zona afectată. Rezultatele au fost cu adevărat uimitoare. Vă rog să rețineți că încă de la o vârstă frageda mama mea a început să își piardă părul. Totuși, ca rezultat al faptului că are mai puțin păr, tratamentul a fost mai ușor de aplicat, iar efectul tratamentului, mai vizibil.

7) 6 martie – Ziua 22: Rana s-a închis complet. Am curățat bine zona și am cules cu grijă toată pielea moartă rămasă deasupra.

8) 6 martie – prezent: Suprafața pielii a rămas fără celule bazale. De acum înainte continui să aplic bicarbonat și ulei din nucă de cocos ÎN FIECARE ZI, împreună cu tampoane de bumbac înmuiate în oțet din cidru de mere plasate pe zonă pentru a ajunge la rădăcina celulelor bazale. Mama mea va avea controale regulate la medicul ei, precum și o altă biopsie.

Metoda pe care am utilizat-o:
– Ulei din nucă de cocos, organic, crud (marca utilizată a fost Artisana).
– Bicarbonat de sodiu fără aluminiu (l-am cumpărat de la un magazin naturist).
– Un păhărel mic, pentru a amesteca eficient mixtura în el.
– Ceva cu care să amestec mixtura – am folosit un mâner subțire de la o linguriță metalică.
– Polysporin Triplu 3 Antibiotic sau oricare alt unguent antibiotic pentru aplicarea în timpul nopții.

Am amestecat o parte bicarbonat de sodiu cu o parte ulei din nucă de cocos până au devenit o pastă maleabilă care a fost ușor de aplicat. A ajutat că am folosit puțină căldură pentru a face ca uleiul din nucă de cocos să se topească mai repede – am lăsat păhărelul puțin sub jetul de apă fierbinte de la robinet. Utilizând mânerul linguriței cu care am amestecat, am aplicat mixtura pe zona afectată. NU AM FRECAT. În loc de asta, am uns ușor zona cu pasta și am lăsat-o cât de mult timp a fost posibil. Apoi am aplicat o cască de plastic (pentru înot) cu scopul de a menține tratamentul ferm în loc.
Am vizat trei aplicări pe zi pentru prima săptămână și două începând cu cea de-a doua săptămână, și m-am asigurat că am curățat adecvat zona afectată înaintea fiecărei aplicări.
O celulă bază are rădăcini ce pătrund mult mai profund în piele decât pare, nu doar la suprafață, de aceea am aflat că este important să continui utilizarea tratamentului pentru mult mai mult timp, chiar dacă pielea s-a refăcut pe deplin.

Ce am învățat cu toții din această experiență

Privind în urmă la începutul întregii experiențe, am realizat că eram la fel de sceptică precum majoritatea oamenilor, sceptică în privința unui tratament de succes care să coste doar câțiva dolari, fără să mai zic că era unul ce se afla chiar în dulapul din bucătărie! Înțeleg pe deplin de ce o soluție simplă precum cea rezultată din bicarbonatul de sodiu și uleiul din nucă de cocos ar fi dată deoparte în favoarea unui tratament mai «sofisticat».

Deși nu sunt în niciun fel total împotriva medicinei alopate sau instituționalizate, opinia mea este că am fost condiționați puternic de către industria medicală să credem că nu avem absolut nicio putere asupra propriei noastre sănătăți mentale și fizice, și că soluțiile și curele împotriva afecțiunilor noastre stau departe de capacitatea noastră de a ajunge la acestea, gândindu-ne că doar o mare sumă de bani poate cumpăra un tratament.

Nu pot sublinia îndeajuns faptul că acest lucru nu este adevărat.
De-a lungul progresului vindecării mamei mele, întreaga mea familie a experimentat nemijlocit cât de eficient poate fi un tratament alternativ. Nu doar că este eficient – este accesibil ca preț, sigur și fără niciun fel de efecte secundare. Nu mai este nicio îndoială, opinia familiei mele despre medicina alopată/instituționalizată s-a schimbat semnificativ.

Speranța mea este că oamenii care trec printr-o experiență similară pot ajunge să înțeleagă că în mâinile lor stă puterea de a se vindeca pe ei înșiși. Nimeni nu o să ne dea cu lingurița adevărul despre cum ne putem vindeca utilizând metode simple și accesibile ca preț – în special nu industria medicală. Trebuie să facem singuri propriile noastre cercetări și să ne revendicăm propria putere de vindecare.
Binecuvântări, namaste și multă dragoste,
Kyneret

Deși la mine asta a mers, s-ar putea să nu funcționeze oricui. Acest articol nu are ca scop oferirea de sfaturi medicale, oricine îl citește își asumă propria responsabilitate deplină asupra acțiunilor sale și nici eu, nici cei care preiau articolul nu vom fi considerați responsabili din acest punct de vedere pentru declarațiile făcute…”