HomeStiri Mondene Fidel Castro, criticat de Andy Garcia: „Mă rog pentru libertatea absolută a oamenilor din Cuba!”

Fidel Castro, criticat de Andy Garcia: „Mă rog pentru libertatea absolută a oamenilor din Cuba!”

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 912 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/11/andy-garcia-683x1024.jpg

După vestea morții lui Fidel Castro, Andy Garcia a dorit să transmită un mesaj. Actorul  și regizorul de origine cubaneză nu are deloc cuvinte de laudă la adresa revoluționarului cubanez.

andy-garcia-683x1024

„Simt nevoia să îmi exprim durerea profundă pe care o simt pentru toţi cubanezii din Cuba şi din afara ei care au suferit atrocităţile şi represiunea provocate de Fidel Castro şi regimul lui totalitar. Promisiunile aşa-zisei sale revoluţii a pluralismului şi democraţiei sunt şi continuă să fie o promisiune falsă şi o trădare a tuturor drepturilor omului. Execuţiile, persecuţia şi încarcerarea dizidenţilor politici şi a membrilor comunităţii LGBT, îngrădirea presei libere, a libertăţilor electorale şi religioase sunt moştenirea pe care o lasă. A susţinut că istoria îl va absolvi, dar îl poate şi condamna”, a spus acesta pentru revista „Variety”.

Andy Garcia dorește să fie aproape de cubanezii care „iubesc, preţuiesc şi celebrează libertatea, oamenii muncitori, care îşi deschid inimile şi casele tuturor, fie în Cuba, fie în exil”.

„Mă rog pentru ce m-am rugat mereu: revizuirea Constituţiei noastre şi libertatea absolută a oamenilor din Cuba. Acest vis este foarte viu, această luptă este foarte vie. Să lăsăm spiritul lui Jose Martin şi al lui Martin Luther King să ne arate drumul”, a încheiat actorul.

Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani, acesta urmând să fie incinerat. El a fost unul dintre cei mai „vânați” oameni din istorie, asupra vieții sale fiind comise numeroase atentate, toate soldate cu eșec.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed