HomeStiri Mondene Filme bune pentru toate genurile

Filme bune pentru toate genurile

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/02/Filme-bune.jpeg

Filme bune pe care trebuie sa le vezi neaparat. Filme bune de dragoste, actiune, thriller si comedie.

Un film bun este cel în urma vizionării căruia rămâi marcat o bună perioadă de timp. Filme bune nu sunt cele dintr-o anumită categorie, astfel încât putem avea filme bune legate de istorie, filme bune biografice ori filme bune despre lecții de viață. Însă nu este exclus să descoperim filme bune din genul comediei, de exemplu, ori din categoria filmelor de groază.

Cum alegem, însă, filmele bune dintr-o varietate existente în mediul online? Noi vă întindem o mână de ajutor, propunându-vă un Top 20 al filmelor bune.

Top 20 filme bune

  1. Cap de listă în seria de filme bune este Lista lui Schindler (Schindler’s List), reprezentând atât genul istoric, cât și cel biografic, datorită faptului că se bazează pe povestea afaceristului de origine germană, Oskar Schindler. Filmul urmărește acțiunile lui Schindler desfășurate cu scopul de a salva de la moarte viețile evreilor polonezi din perioada Holocaustului. Cum reușește să facă asta?

2. Invincibilii (Intouchables) este un film bun apărut în 2011, în care se situează în prim-plan un bărbat de viță nobilă, Philippe, rămas pentru totdeauna invalid și nevoit să apeleze la serviciile altei persoane pentru a se putea descurca. Pe cine alege și care va fi relația pe care o vor dezvolta cele două personaje principale?

3. Tot în categoria filme bune situăm și La limita supraviețuirii (The Grey), datorită faptului că urmărește supraviețuitorii unui accident aviatic, supravietuitori nevoiți să traverseze tundra pentru a se salva, atât din ghearele lupilor, cât și din mrejele înghețului. Vor reuși sau răzbunarea va fi de partea fioroaselor animale?

4. Strania poveste a lui Benjamin Button (The Curious Case of Benjamin Button) prezintă cazul ciudat al bărbatului din titlu, care se naște bătrân, respectiv atinge vârsta tinereții cu fiecare an care trece. Ce se întâmplă cu personajul în momentul în care ața vieții a ajuns la capăt, chiar și în sens invers?

5. Jurnalul (The notebook) este un film bun în care se practică foarte bine reiterarea momentelor din tinerețea cuplului, cu scopul de a o face pe femeia cuplului, căzută în amnezie, să-și amintească de el și de momentele petrecute împreună.

6. O minte sclipitoare (A Beautiful Mind) face parte din categoria filmelor bune datorită faptului că urmărește existența unui matematician sclipitor, care cade pradă nemiloasei schizofrenii, ajungând să nu se mai recunoască pe sine însuși. Cum reușește, însă, să redevină geniul anterior bolii și cine îl susține până la câștigarea celui mai important premiu?

7. O iubire de neuitat (A Walk to Remember) este un film bun care ne descoperă un baiat dintre cei mai bine văzuți din liceu, respectiv o tânără fată de preot. Cum se îndrăgostește și cum va renunța băiatul la gașca de prieteni grozavi pentru iubire?

8. Un film bun în care ne sunt prezentate eforturile unui tată, muncitor modest, de a-i oferi fiului său o educație la școli de renume, respectiv o viață departe de lipsuri, este filmul O viață mai bună (A Better Life).

9. Băiatul cu pijamale în dungi (The Boy in the Striped Pyjamas) ne prezintă drama persoanelor închise în lagărul de concentrare Auschwitz, aflat sub conducerea unui comandant german. Care este prețul pe care îl plătește acesta pentru torturarea și înfometarea la care îi supune pe cei aflați în lagăr?

10. Un film bun, bazat tot pe istoria celui de-al doilea război mondial, este Ziua decisivă (Darkest Hour ). Va alege Churchill pacea sau războiul împotriva lui Hitler și a armatelor acestuia?

11. Bazat pe fapte reale, Pianistul (The Pianist) prezintă istoria unui fugar talentat, obligat să trăiască printre ruinele orașului, datorită condiției sale de evreu. Cine îl va salva pe pianistul polonez din ghearele naziștilor?

12. Un caz de exorcizare (The Exorcism of Emily Rose) ne prezintă ritualul de deposedare al unei tinere, pe numele său Emily Rose. Filmul are la bază fapte reale, detaliile acestuia fiind absolut terifiante. Va fi ritualul de exorcizare un succes sau nu?

13. Un film bun, care ne prezintă modul intrării Americii în cel de-al doilea război mondial, este Pearl Harbor. Cum se va transforma o zi care nu prevestea nimic rău într-o adevărată atmosferă apocaliptică?

14. Un accident de mașină va lăsa o fetiță de numai 5 ani orfană de mamă și un soț văduv. În Totul despre tată (Fathers and Daughters) ne este prezentată povestea unui părinte nevoit să-și crească și să-și educe singur fetița, motiv pentru care, între cei doi, relația dezvoltată va fi una cu totul specială. Ceva se întâmplă însă, iar ruptura dintre cei doi este inevitabilă, ruptură resimțită mai ales de fetița devenită acum femeie.

15. Robin Williams: Vino în mintea mea! este un film bun, apărut recent, în care se urmăresc procesele de conștiință ale comediantului Robin Williams, amuzant la exterior, dar cu existență, în fond, dramatică.

16. Toată lumea știe (Todos lo saben) urmărește povestea unei familii revenită în locurile natale din jurul Madridului. Veniți pentru a participa la o festivitate de importanță majoră pentru întreaga familie, vor sfârși prin a fi părtași la evenimente tragice, incluzând chiar și unele dispariții, respectiv descoperirea unor secrete care vor schimba cu totul relațiile de familie de aici înainte.

17. Can you even forgive me? este un film care are în plim-plan o scriitoare ce se ocupă de biografiile celebrităților. Dat fiind faptul că, într-un anumit moment, publicul consideră una dintre cărțile ei lipsită de interes, prestigiul acesteia se află într-o cădere liberă. Ce va face acum când nu mai poate publica?

18. Impedimentul (Contratiempo) este unul dintre filmele care m-a răvășit, datorită faptului că m-a ținut în suspans până la final, schimbându-mi, de-a lungul acestuia, așteptările de nenumărate ori. Filmul are ca temă principală încercarea de apărare a lui Adrián Doria, acuzat de moartea amantei sale. Ce detalii halucinante aduce finalul filmului?

19. Cadavrul reprezintă tot o investigație a unei crime, pornită de la un accident în urma căreia rezultă un decedat. În urma acestui fapt se descoperă alte indicii în ceea ce-l privește pe cel care a provocat accidentul. Care sunt acestea și ce reușește poliția în acest sens?

20. Un alt film bun, de groază de această dată, Ochii Juliei (Los ojos de Julia), ne prezintă încercarea disperată a unei tinere femei de a descoperi ucigașul surorii sale oarbe, în pofida credințelor poliției că a fost un suicid. Va afla cine este făptașul?

Topul 20 filme bune, realizat mai sus, include acele filme online care m-au răvășit, care m-au pus pe gânduri, respectiv din care am învățat ceva. Sper că aceste filme bune vă vor pune pe jar și că veți împărăși aceeași impresie de senzațional, de suspans pe care am avut-o și noi.

Vă dorim vizionare plăcută!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed