HomeStiri Mondene Hainele s-au facut urate si nu le mai porti? Nu le arunca! Află care sunt cele 7 trucuri de care poți ține cont pentru a-ți reîmprospăta hainele!

Hainele s-au facut urate si nu le mai porti? Nu le arunca! Află care sunt cele 7 trucuri de care poți ține cont pentru a-ți reîmprospăta hainele!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
Hainele s-au facut urate si nu le mai porti

Cu siguranță, de-a lungul timpului ai avut vreo bluză sau o rochie care ți-a plăcut foarte mult, dar pe care nu ai mai putut să o porți din cauza faptului că și-a pierdut aspectul natural, după doar câteva spălări. Iată care sunt cele șapte remedii pe care ți le propunem pentru ca hainele tale să aibă un aspect nou tot timpul!

  1. Fii foarte atentă la instrucțiunile de spălare regăsite pe etichetele hainelor. Dacă oamenii care au confecționat acea piesă vestimentară au scris să fie spălată la o anumită temperatură, înseamnă că știu ce zic. Deși pe cele mai multe haine sunt trecute temperaturi precum 30 sau 40 de grade C, pentru a putea scoate petele, trebuie să le speli la o temperatură mult mai ridicată. Poți folosi diferite produse de scoatere a petelor pe partea unde ai nevoie, apoi spală produsul respectiv la temperatura regăsită pe etichetă.

2. Încearcă, pe cât posibil, să nu folosești același detergent pentru toate categoriile de haine. De asemenea, se recomandă foarte mult să ai trei tipuri de detergent în casă: pentru albe, negre și colorate. Niciodată să nu pui la spălat haine albe cu haine colorate, pentru că vei risca să strici textura produsului vestimentar. Pe lângă acest lucru, se recomandă să speli anumite haine cu nasturii și fermoarele închise. Nu uita să adaugi balsamul de rufe!

3. Hainele tale se deteriorează din cauza spălărilor repetate, dar și al programului greșit pe care îl alegi. Încearcă să te documentezi mai mult despre spălarea lor și găsește programul potrivit pentru hainele tale.

4. O bluză plină de scame poate fi purtată din nou și arăta la fel de bine ca prima dată doar cu ajutorul unui singur instrument: lama de ras. Cu siguranță nu te așteptai la acest lucru, dar este o metodă foarte bună pentru a readuce la viață bluza.

5. Încearcă, pe cât poți, să nu speli foarte des blugii. Dacă vrei să le dai un aer fresh, îi poți băga într-o pungă și îi poți lăsa peste noapte la congelator. De asemenea, mai există un truc, iar acela este să torni votcă pe ei, pentru a scoate mirosurile neplăcute.

6. Ai grijă cum le împăturești! Este foarte important să ai un mod anume în care faci acest lucru, pentru a putea evita pe cât posibil călcarea lor. Călcatul nu este cel mai bun prieten al hainelor, ci, dimpotrivă, le distruge țesăturile. Un recomandat foarte mult este să încerci să le rulezi și să nu le împăturești, doar așa hainele tale vor arăta bine fără a fi călcate…

7. De asemenea, ai foarte mare grijă la umerașele pe care le folosești. Foarte multe haine își pierd din formă sau chiar se lărgesc din cauza acestor ustensile. Încearcă să îți cumperi umerașe mai de calitate și să renunți la cele care îți distrug hainele. În plus, nu îți umple dulapul cu de toate, lasă-ți hainele să respire!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed