Home Stiri Hormonii, tiroida și grăsimea corporală – simptome îngrijorătoare ale bolilor de tiroidă

Hormonii, tiroida și grăsimea corporală – simptome îngrijorătoare ale bolilor de tiroidă

autor Elena Yvette
626 vizualizari
Hormonii, tiroida si grasimea corporala

De multe ori, la întrebările „Ce este tiroida?” și „Unde este ea situată în corpul nostru?”, răspunsurile sunt evazive și lacunare. Ei bine, tiroida este una din multele glandele care fac parte din construcția noastră anatomică, ce este redusă ca dimensiune, iar ca formă se aseamănă foarte mult cu un fluture. În privința situării, se regăsește în partea din spate a mărului lui Adam.

Ce rol are glanda tiroidă și cum poate ea să aibă de suferit? În cadrul organismului, tiroida joacă un rol esențial prin asigurarea și controlarea energiei noastre. Ceea ce ne poate pune pe gânduri e faptul că tiroida poate suferi afecțiuni fără să știm, însă trebuie să fim atenți la semnalele pe care aceasta ni le transmite.

Atunci când vrem să aflăm dacă avem probleme cu tiroida, înainte de a merge la un consult specializat, trebuie să avem în vedere următoarele simptome: oboseala nejustificată, probleme cu greutatea, stări de anxietate, dezechilibre la nivel hormonal, durere la nivelul mușchilor și a încheieturilor, constipație, insomnie. E drept că o mare parte a populației globale suferă de afecțiuni ale tiroidei, însă cea mai mare parte nu știe de această problemă.

În primul rând, greutatea corporală vă poate ridica mari semne de întrebare, pentru că are legătură cu dezechilibreze hormonale și, prin urmare, cu glanda tiroidă. Explicația vine din aceea că glanda tiroidă poate provoca o scădere semnificativă a hormonilor tiroidieni, lucru care provoacă așa-numita hipotiroidie. Trebuie să avem în vedere și o creștere considerabilă a acestora, care provoacă hipertiroidie, fapt care conduce la slăbire și la menținerea acestei greutăți scăzute indiferent de cantitatea de mâncare consumată.

Totuși, dacă nu avem probleme cu greutatea în urma tiroidei, putem identifica alte simptome relevante pentru această afecțiune față de cele menționate deja, și anume: stare de slăbiciune, lipsă de toleranță la frig, diminuarea apetitului, apariția gușei, o piele cu aspect tern, căderea alarmantă a părului, schimbarea nejustificată a vocii, fața și ochii ni se pot umfla fără motiv, amnezia pe termen scurt sau lung, stări depresive, colesterolul se situează la un nivel ridicat, stări de irascibilitate, transpirația este abundentă, palpitațiile și tremurul nu vă dau pace, problemele digestive sunt, de asemenea, simptome de luat în calcul.

E important să știm cum putem ține sub control problema glandei tiroide, motiv pentru care vă oferim câteva sfaturi utile, astfel încât să puteți lupta cu kilogramele în plus și cu starea de oboseală continuă. Iodul este cuvântul-cheie atunci când avem afecțiuni ale glandei tiroidei, fiind mineralul care îți oferă ajutorul, astfel încât să nu mai acumulezi grăsime. Tiroida are nevoie de iod tocmai pentru că este responsabil cu formarea tiroxinei, un hormon cu importanță sporită. Trebuie să știm că lipsa iodului sau aflarea acestuia într-o cantitate mică în organism duce la probleme ale tiroidei în majoritatea cazurilor. Trebuie să îl asimilăm din alimente, pentru că organismul nostru nu are capacitatea să îl producă de unul singur. Iar cele mai bune surse sunt algele marine, care vă aduc un aport de mulți alți nutrienți pe lângă iod…

O atenție sporită asupra simptomelor ne ține departe de probleme mai grave.

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies