HomeStiri Mondene Mare ATENTIE! Continua scandalul cireselor a caror coaja nu trebuie consumata

Mare ATENTIE! Continua scandalul cireselor a caror coaja nu trebuie consumata

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 765 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/05/Mare-ATENTIE-Continua-scandalul-cireselor-a-caror-coaja-nu-trebuie-consumata.jpeg

Dacă anunțul pe care îl găsim în supermaketuri lângă citrice, că nu trebuie să consumăm și coaja acestora, ni se pare relevant, iată că avem parte de un anunț șocant. Din păcate, nu este vorba despre fructe a căror coajă NU o putem consuma, ci despre cireșe.

Mare ATENTIE! Continua scandalul cireselor a caror coaja nu trebuie consumata

 

Mai exact, clientul Augustin Katea a povestit pe Facebook o întâmplare foarte bizară.

După ce a cumpărat cireșe dintr-un supermarket Carrefour din București, a observat cu stupoare că pe etichetă scria că nu trebuie consumată și coaja cireșelor, pentru că au fost tratate cu pesticide din gama Imazilil și Thiabendazol.

Ştie cineva dacă există şi cuţit special pentru această operaţiune de îndepărtare a cojilor la cireşe?”,era întrebarea clientului Augustin Katea alături de fotografia de mai jos.

Mare ATENTIE! Continua scandalul cireselor a caror coaja nu trebuie consumata

La scurt timp după această postare, reprezentanții Carrefour România au încercat să scuze această situație declarând că este vorba doar despre o greșeală de redactare și este doar o eroare umană.

Mulţumim că ne-ai alertat cu privire la etichetarea articolului «cireşe casoletă 500 gr». Produsul respectiv a fost retras de la raft.

Ne-am adresat furnizorului pentru informaţii suplimentare care ne-a transmis următoarele: «Din cauza unei regretabile erori umane, informaţiile de pe etichetele produsului erau greşite, operatorul furnizorului însărcinat cu tipărirea lor folosind un alt şablon de etichete, destinat unui produs de citrice».

Te asigurăm că produsul nu reprezintă niciun pericol pentru consumul uman şi respectă în totalitate standardele de calitate prevăzute de lege, conform declaraţiei de conformitate provenită de la furnizor.

Ne cerem scuze pentru incident şi te asigurăm că acesta este un caz izolat, importanţa pe care o acordăm afişării corecte a etichetelor aplicate pe produse fiind foarte mare.

Te asigurăm că pentru noi siguranţa clienţilor noştri şi respectarea standardelor de calitate pentru produsele comercializate sunt prioritare şi reprezintă preocupările noastre permanente. Mulţumim mult pentru înţelegere!”, scria Carrefour România în mesajul pentru clientul care a sesizat această problema.

De ceva timp, comercianții români au obligația de a afișa un anunț lângă citrice, pentru a avertiza cumpărătorii că nu trebuie consumată și coaja. În cazul extrem în care se dorește totuși consumul cojii, fructul trebuie spălat foarte bine…

Această decizie a venit după ce autoritățile au făcut un anunț șocant: portocalele, lămâile sau mandarinele sunt tratate cu pesticide care, în cantități mari, pot pune în pericol major sănătatea consumatorilor.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed