Home Stiri Mondene Masca de față cu piper și miere poate fi soluția pentru a scăpa de coșuri

Masca de față cu piper și miere poate fi soluția pentru a scăpa de coșuri

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
Masca de fata cu piper si miere poate fi solutia pentru a scapa de cosuri

Coșurile pot da mari bătăi de cap multora dintre noi, fiind neplăcute din punct de vedere estetic. În încercarea noastră disperată de a scăpa de ele, suntem dispuse să aruncăm cu banii pe diferite produse cosmetice care nu își dovedesc eficiența, neluând în calcul faptul că remediul poate fi găsit chiar în bucătăria noastră.

Masca de față cu piper și miere reprezintă o soluție demnă de luat în calcul dacă ne confruntăm cu coșuri sau cu un ten gras, asta datorită proprietăților celor două componente.

  • Proprietățile piperului negru sunt variate. Astfel, acesta conține vitamine și minerale în cantități ridicate, necesare pielii. Piperul este cunoscut pentru proprietatea sa antioxidantă, lucru care ajută la o curățare în profunzime a stratului pielii, scăpându-ne, astfel, de toxine. Folosind piperul în această mască de față, ne asigurăm că reducem semnificativ apariția coșurilor. Pe lângă acest lucru, piperul ajută la stimularea circulației la nivelul feței, astfel că ne conferă, fără doar și poate, un ten luminos, debordând de sănătate.
  • Mierea este foarte recunoscută în cadrul tratamentelor de tot soiul, indiferent dacă vorbim de cele la nivel intern sau extern. Mierea are proprietăți antibacteriene și antiseptice, lucru care o transformă în aliatul numărul unu în lupta cu acneea în stadiu sever. Mierea, folosită și în combinație cu alte elemente naturale, pe lângă piper, ne va lăsa un ten ca de mătase la atingere, cu un aspect de departe sănătos și curățat în profunzime.

Prepararea acestei măști de față cu piper și miere implică un efort redus și un maximum de efect. Astfel, avem nevoie de următoarele ingrediente, pe care le găsim în bucătăria noastră:

  • o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
  • un albuș
  • două lingurițe de miere

Folosindu-ne de un tel, vom bate albușul, după care adăugăm piperul și mierea, amestecând cu grijă, pentru a deveni o compoziție omogenă. Aceasta se aplică ulterior pe față, cu grijă, pentru a evita zona ochilor și a gurii, lăsând să acționeze circa 20 de minute. Clătirea se va realiza cu apă călduță, fără a realiza mișcări brutale.

Rezultatele acestei măști de față cu piper și miere se pot observa încă de la prima utilizare însă recomandăm realizarea acesteia de două ori pe lună, pentru rezultate optime.

Piperul negru poate fi utilizat cu succes și ca bază pentru un exfoliant facial. Avem nevoie doar de patru lingurițe de iaurt și o jumătate de linguriță de piper. Compoziția obținută se masează pe față, cu mișcări circulare delicate, timp de câteva minute, după care clătim fața tot cu apă călduță. Acest exfoliant natural ne ajută la eliminarea petelor și a cicatricilor care au rămas pe față atunci când coșurile au trecut…

Astfel, înainte de a ne orienta către produse costisitoare care promit rezultate magice, mai bine ne uităm la elementele naturale pe care le avem în bucătăria noastră și care, cu siguranță, au mult mai multe proprietăți benefice asupra tenului nostru.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed