HomeStiri Mondene Măști naturale pentru tratarea acneei

Măști naturale pentru tratarea acneei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 875 views
Masti-naturale-pentru-tratarea-acneei in Stiri Mondene

Acneea este o afecțiune nesuferită care îi chinuie atât pe tineri cât și pe adulți. Ea se manifestă prin prurit, iritații și comedoane inestetice și dureroase.

Masti naturale pentru tratarea acneei

Deși există o mulțime de produse cosmetice și farmaceutice care promit să vindece peste noapte tenul invadat de acnee, realitatea este cu totul alta, căci primul pas în vindecarea ei este descoperirea cauzei printr-o vizită la medicul dermatolog.

Cauzele acneei sunt multiple și se tratează diferit: dereglări hormonale, alimentaţie nesănătoasă, stres, schimbarea condiţiilor climatice, afecţiuni ale orga­nelor interne sau ale glandelor sebacee, sarcină, expu­nere prelungită la soare etc.

Tot în ceea ce privește tratarea acneei, se va renunța obligatoriu la alimentația nesănătoasă (carne grasă, prăjită sau afumată, ali­mente foarte să­rate şi condimentate, maioneză, alcool, dul­ciuri cu zahăr rafinat) cu una sănătoasă, alcătuită preponderent din fructe și legume crude, cereale integrale, pește, salate de fructe.

Nu în ultimul rând, se vor înlocui produsele cosmetice ieftine și sintetice cu produse naturale, de bună calitate și remedii naturiste, de mare ajutor în frumusețea obrazului.

Iată câteva măști inspirate din natură, de un real ajutor în tratarea acneei!

Mască cu argilă şi talc

Se prepară o pastă din părţi egale (câte 1-2 linguri) de argilă albă, pudră de talc şi lapte degresat. În caz că tenul este foarte gras, în loc de lapte se adaugă o soluţie preparată din 40 ml apă, 15 ml alcool dublu rafinat şi 5 ml glicerină. Masca se lasă pe faţă 20 de minute.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed