HomeStiri Mondene Mircea Badea, reacție violentă la adresa lui Tolontan! Jurnalistul GSP se apără: “O societate își probează maturitatea când urmărește faptele până la capăt!”

Mircea Badea, reacție violentă la adresa lui Tolontan! Jurnalistul GSP se apără: “O societate își probează maturitatea când urmărește faptele până la capăt!”

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 791 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/08/collage_800x632.jpg

După ce Procurorul general al Romaniei a declarat că rezultatele testelor de eficiență pe unul dintre loturile Hexi Pharma sunt „și pozitive și negative”, cei mai mulți au pus sub semnul întrebării ancheta desfășurată de Cătălin Tolontan. S-a speculat că descoperirile Gazetei Sporturilor au fost făcute doar pentru a închide firma de dezinfectanți.

collage_800x632

Cel care a avut o reacție extrem de violentă la adresa lui Tolontan este Mircea Badea. Prezentatorul de la Antena 3 a spus că dezvăluirile din dosarul dezinfectanților sunt “mizeriile demente și eronate” și că jurnalistul GSP ar trebui anchetat de către DIICOT.

„Vai, a descoperit Tolontan faxul c*rului roz în care compania vieții îi zicea lu’ ISU la un moment dat ca ar avea un eveniment în fosta fabrică de papuci, inclusiv în clubul Colectiv! Aha!!! Deci ISU trebuia să ia la cunoștință pe baza acestui fax că exista un club denumit Colectiv. Jos Arafat!

Ooook! ISU a trimis către compania de cântăcioși doar niște recomandări. Nu a detașat niște efective de pompieri așa cum se cuvine la orice eveniment care se face în orice moment în orice hrubă din această capitală hipsterească.

Legea în țara asta e facută prost. Stupid. Fiecare local trebuie să aibă mobilier și obiecte de decor din materiale ignifuge. O aberație. Dar mă doare în cot. Legea e lege. Corupția ucide. Eu, dacă aș fi Arafat, aș închide absolut tot. Cu legea în mână. Când capul personal nu ne ajută deloc, trebuie ca Arafat să-și dea demisia”, a scris Mircea Badea pe blogul său.

Cătălin Tolontan a încercat însă să se apere, postând pe blogul său argumentele pentru care consideră că datele furnizate de Procurorul general al Romaniei încearcă, de fapt, să ascundă adevărul.

“Astăzi, întrebat despre dosarul Hexi Pharma, Augustin Lazăr a fost atît de confuz încît multă lume a priceput că diluarea dezinfectanților Hexi Pharma a fost o chestie așa, o glumă de autobază, și că rezultatele de la Institutul Cantacuzino arată că diluarea se încadrează în norme legale. Moment în care televiziunile au preluat ce-au înțeles, iar fostul ministru Eugen Nicolăescu a declarat: <<Deci a fost un scandal artificial și, din punctul meu de vedere, provocat special ca să se distrugă această firmă românească>>”, scris Tolontan pe blogul său.

“Dacă statul alege să tacă,  se va crea senzația, evident de mare interes pentru șefii din sănătate care știu adevărul crud și se tem de procesul penal ce va veni, că or fi fost dezifectanții Hexi Pharma diluați, dar nu contează, că erau eficienți. Poate că asta vor unii oameni care au capturat statul. Numai că faptele sînt încăpățînate.

E o glumă cinică. Nu, dezinfectanții falsificați nu erau eficienți! Legea arată clar că, atunci cînd un biocid este autorizat în Europa și în România, testele de eficacitate sînt mult mai extinse decît cele ale căror rezultate le-a bălmăjit procurorul general ET. O societate își probează maturitatea cînd urmărește faptele pînă la capăt”, a mai adăugat Tolontan.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed