Mireasa din Istanbul: cel mai apreciat serial turcesc

Share

 • Mireasa din Istanbul este un serial turcesc difuzat pe Kanald D si online.
 • Serialul a avut doua sezoane iar publicul asteapta si sezonul 3.

Mireasa din Istanbul (Istanbullu Gelin, în original) este unul dintre cele mai apreciate seriale turcești ale tuturor timpurilor, după cum reiese din audiențele foarte mari pe care le face în toate țările unde este difuzat, printre care și România.

Mireasa din Istanbul este unul dintre cele mai de succes seriale difuzate pe Kanal D, iar acest lucru nu este deloc surprinzător, având în vedere faptul că în ultimii ani producțiile turcești au prins foarte bine la publicul din țara noastră. Pentru această producție sondajele au arătat rating-ul de circa 1,3 milioane de privitori, ceea ce reprezintă media pe minut.

Deși nu se uită toată lumea la filmele turcești, cei care o fac, și care sunt într-un număr foarte mare, se declară de-a dreptul ȋncântaţi și vor să descopere în continuare și alte seriale realizate în Turcia. Serialele turcești sunt inspirate din viaţa reală și se bazează pe ȋntâmplări ce au avut loc sau care pot avea loc ȋn viaţa de zi cu zi. Ȋn continuare vă vom prezenta un serial turcesc ce a reușit să cucerească inimile tuturor celor care l-au urmărit. Este vorba despre telenovela Mireasa din Istanbul, ale cărei filmări au început în anul 2017.

Despre ce este vorba ȋn Mireasa din Istanbul?

Telenovela turcească Mireasa din Istanbul aduce pe micul ecran unii dintre cei mai talentați actori ai ţării lui Suleyman. În Mireasa din Istanbul este vorba despre o poveste de dragoste ce are loc ȋntre doi ȋndrăgostiţi care aparțin unor lumi diferite și care, pentru a putea forma o familie adevărată, vor trebui să înfrunte piedicile, greutăţile și răsturnările de situaţie care stau ȋn calea fericirii lor. Mireasa din Istanbul dă naștere unei povești cât se poate de reale, ce ȋi ţine cu sufletul la gură pe privitori, de la episod la episod.

Mireasa din Istanbul sezonul 1

Mireasa din Istanbul aduce ȋn scenă pe Asli Enver. În serialul Mireasa din Istanbul, ea ȋi dă viaţă personajului Sureyya, o tânără frumoasă, care tocmai a absolvit Conservatorul.

Aceasta este o muziciană foarte bună și talentată, care face primii pași pentru a debuta ȋn industria muzicală. Surreya trăiește cu mătușa sa, fiind singura rudă care i-a mai rămas. Cele două se ȋncadrează ȋn categoria familiilor ce trăiesc din venituri modeste.

În Mireasa din Istanbul, viaţa ei este dată peste cap din momentul ȋn care se ȋndrăgostește de unul dintre cei mai bogaţi bărbaţi din Turcia. Faruk Boran este un tânăr om de afaceri, familia sa fiind una dintre cele mai ȋnstărite și una dintre cele mai apreciate și respectate din ţară.

Mama lui Faruk Boran în Mireasa din Istanbul, Esma Sultan, este și stâlpul familiei, cea care coordonează tot și cea care ia toate deciziile legate de domeniul afecerilor. Aceasta ȋși dorește ca fiul său, având, ȋn total, trei băieţi, să aibă parte de o căsnicie fericită și reușită alături de o fată pe măsura lui. Esma Sultan ȋși dorește o noră care să ȋi semene cât mai mult.

Faruk Boran o ȋntâlnește pe neașteptate pe Sureyya, iar tânărul afacerist este cucerit chiar de la prima vedere. Pe măsură ce timpul trece, bărbatul se ȋndrăgostește din ce ȋn ce mai tare de ea, iar povestea lor de dragoste se transformă ȋn una ireal de frumoasă. Ȋnţelegând că ceea ce trăiește el este unic și că iubirea pe care i-o poartă Sureyyei este cât se poate de reală, Faruk Boran decide să o ceară de soţie, devenind Mireasa din Istanbul, iar fata, bineȋnţeles, acceptă, fără să stea prea mult pe gânduri. Acesta devine punctul culminant al serialului Mireasa din Istanbul.

Toate poveștile ce dau naștere serialelor turcești sunt pline de dramă și răsturnări de situaţie, iar Mireasa din Istanbul nu face excepţie de la această regulă. Tânăra fată nu cunoaște situaţia financiară a viitorului ei soţ. Deoarece Faruk Boran face parte dintr-o familie foarte bogată, obiceiurile  lor sunt foarte diferite de ale celorlalţi, iar Sureyya va trebui să le facă faţă, fiind luată complet prin surprindere de ceea ce o va aștepta acasă la sufletul său pereche.

Mireasa din Istanbul aduce ȋn faţa telespectatorilor o poveste de dragoste ce are loc între două lumi total diferite. O familie care face parte dintre cele mai bogate ale Turciei, care are un stil de viaţă luxos și lipsit de micile griji cotidiene, o familie cu renume și extrem de respectată, iar, de partea cealaltă se află o familie ce trăiește modest, fără un nume cunoscut și fără prea multe posibilități financiare.

Cu cât timpul va trece, cu atât problemele vor pune stăpânire și mai mult pe frumoasa lor poveste de dragoste, deoarece mama lui Faruk Boran, Esma Sultan, nu este de acord cu dragostea lor și nu ȋși dorește ca fata pe care fiul său o va duce la altar să fie Sureyya. Ce doi ȋndrăgostiţi vor trebui să facă faţă ȋncercărilor și greutăţilor care le pun la ȋncercare relaţia în Mireasa din Istanbul.

Mireasa din Istanbul sezonul 2

După ce sezonul 1 al serialului Mireasa din Istanbul i-a ţinut pe fani cu sufletul la gură, sezonul al doilea promite a fi și mai și. Noi răsturnări de situaţie, noi intrigi și noi probleme vor apărea în Mireasa din Istanbul, dând naștere unor controverse noi.

Ȋn sezonul al doilea din Mireasa din Istanbul dragostea dintre Sureyya și Faruk va avea de suferit, din cauza tuturor piedicilor care ȋși fac apariţia pe neașteptate. Ultimul episod din primul sezon al serialului-fenomen Mireasa din Istanbul se ȋncheie cu o veste cumplită pe care Furak și Sureyya o primesc din partea doctorilor, iar fata recurge la o decizie radicală, deoarece trecutul nu le dă pace. Surreya ȋși dă seama că Faruk poate oricând să se ȋndrăgostească de altcineva și să o iubească mai mult decât pe ea.

Mireasa din Istanbul este o lecţie de viaţă care ȋi va ţine cu sufletul la gură pe toţi fanii. Aceasta este regizată de Zeynep Günay Tan și produsă de Cengiz Çağatay și este inspirată dintr-o poveste reală de viață. În această producție s-au investit foarte mulți bani, construcția clădirii unde se filmează costând peste două milioane de lire turcești. Investiția este justificată, având în vedere faptul că respectă întocmai cerințele producătorilor, închirierea unui platou de filmare nu ar fi reprezentat o alegere satisfăcătoare pentru aceștia, pentru că nu ar fi respectat întocmai toate datele corespunzătoare scenariului și regiei. Adresa clădirii respective este ținută ascunsă, în caz contrar fanii înfocați ar putea încurca bunul mers al filmărilor.

Distribuţia serialului Mireasa din Istanbul:

 • Ozcan Deniz – Faruk Boran – personajul principal masculin
 • Asli Enver – Sureyya – personajul feminin principal
 • Ipek Bilgin – Esma Boran – mama lui Faruk și a fraţilor săi
 • Salih Bademeci – Fikret Boran – fratele lui Furak
 • Firat Tanis – Adem
 • Guven Murat Akpinar – Osman Boran – fratele lui Furak
 • Berkay Hardal – Murat Boran – fratele lui Furak
 • Neslihan Yeldan – Senem
 • Dilara Aksuyek – Ipek – fata care vrea să fie soţia lui Faruk
 • Nergis Corakci – Kiymet – mama lui Ipek
 • Pelin Pir- Nurgul – una din servitoarele conacului Bursa
 • Ern Balkan – Gulistam
 • Ahmet Sabri Ozmener – Mustafa
 • Mullarem Tukseven – Nazif
 • Hira Kouncuouglu – Bade – una din angajatele de la conac

Toţi actorii din Mireasa din Istanbul au un rol foarte bine definit și reușesc să dea viaţă personajelor ȋntr-un mod extrem de credibil, fapt care atestă talentul lor și munca de care dau dovadă și pregătirea profesională excelentă pe care o au.

Faruk locuiește la conacul din orașul Bursa, împreună cu familia sa.

Esma, mama lui Faruk, Osman, Murat și Fikret, este cunoscută și ca Sultana Esma. Este o femeie puternică, ȋi place să domine și, mai ales, să aibă mereu ultimul cuvânt. Este o fire dificilă, pe care nu toată lumea o place. Ȋși apără reputaţia cu toată forţa, iar oamenii se ȋnclină ȋn faţa ei.

Faruk este preferatul ei, dar Esma ȋi controlează viaţa. Vrea să știe tot ce se ȋntâmplă cu el și a făcut tot ce i-a stat ȋn putinţă pentru a-l despărţi de o fostă iubită, deoarece nu o plăcea.

Esma are o prietenă foarte bună, Kiymet, a cărei fată este dorită de sultană să ȋi fie noră. Pentru ca planul să fie ȋndeplinit, Esma și Ipek se vor alia, pentru ca nunta cu Faruk să aibă loc…

Serialul Mireasa din Istanbul a avut un succes enorm, tocmai datorită poveștii, care este reașozată în mod credibil, și a actorilor. În 2018, la ediția cu numărul 46 a galei premiilor internaționale Emmy, acest serial a primit două nominalizări, mai exact, la categoriile Cea mai bună telenovelă. și Cea mai bună actriță (Asli Enver). Prestigioasele premii Emmy sunt considerate echivalentele premiilor Oscar în materie de seriale de televiziune, așadar chiar și nominalizările la acestea reprezintă o onoare foarte mare pentru cei care sunt implicați în producția serialelor respective.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news