Mituri despre dieta de VARĂ, demontate şi explicate

Share

Noi toate am trecut prin acest scenariu: am petrecut o săptămână întreagă în care nu am băut altceva în afară de suc verde ambalat în sticle mici şi arătoase, în speranţa că vom scăpa de câteva kilograme, visând la „detoxificarea” corpului sau la îmbunătăţirea stării de sănătate.

Mituri despre dieta de VARĂ, demontate şi explicate

Dar chiar a meritat această cură de detox efortul sau banii noştri? Sau de fapt am făcut mai mult rău corpului nostru, în loc să câştigăm la capitolul beneficii pentru sănătate?

Iar cum vara s-a instalat deja pe teritoriul ţării noastre, multe dintre noi se „aruncă” deja în valurile celor mai noi tendinţe în materie de diete sau caută cele mai bune variante pentru a-şi schimba obiceiurile alimentare. Înainte de a adopta o nouă dietă, află ce spun nutriţioniştii americani şi învaţă să separi miturile de adevăr când este vorba de o alimentaţie sănătoasă.

  1. Cura cu sucuri naturale

Beneficii: Profiţi de pe urma antioxidanţilor, vitaminelor şi mineralelor din fructele şi legumele proaspete.

Mit demontat: Deoarece fibrele sunt eliminate de tot, o cură cu sucuri naturale este adeseori un mod de a mânca preţ de câteva zile, numai că are un conţinut relativ crescut de zahăr. Cele mai multe sucuri din cura de detox nu oferă proteinele şi grăsimile adecvate, pot contribui la pierderea masei musculare şi la pierderea apei din organism şi, de fapt, nu curăţă nimic (deoarece corpul tău are grijă în mod natural să elimine toxinele din sistem).

  1. Dieta Paleo

Beneficii: Te poate ajuta să stai de parte de alimentele procesate şi ambalate. Acest trend scoate la iveală o dietă cu alimente integrale, bogată în legume şi proteine de înaltă calitate.

Mit demontat: Nu este cu adevărat susţinută de ştiinţă, aşa cum se spune adeseori. Dieta Paleo are o potenţială lipsă de calciu din sursele lactate, îi lipsesc fibrele şi mineralele din cerealele integrale, îi lipsesc proteinele vegetale din fasole şi linte. Dieta Paleo este dificil de urmat de către multe persoane, mai ales că oamenii duc dorul alimentelor interzise.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news