HomeStiri Mondene Mituri despre îngrijirea pielii

Mituri despre îngrijirea pielii

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 927 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/09/Mituri-despre-îngrijirea-pielii.jpg

O piele sănătoasă și fără cusur e cartea de vizită a oricărei femei. De-a lungul timpului ai auzit tot felul de păreri, mai mult sau mai puțin avizate. Hai să vedem care mituri despre îngrijirea pielii sunt adevărate și care false!

După o vreme, pielea se obișnuiește cu produsele

Depinde de ingredientele active din compoziția lor. Pielea se obișnuiește într-adevăr cu derivatele vitaminei A, cum ar fi retinolul, iar din acest motiv ar trebui să începi cu produse care conțin vitamina A în doză mică și să crești treptat doza. Însă, această regulă nu se aplică și pentru produsele care conțin antioxidanți, ingrediente hidratante și peptide (produse care stimulează producția de colagen).

Tenul gras nu are așa de multe riduri

Ei bine, acest mit pare fi adevărat. Întrucât pielea produce mai mult ulei, acesta protejează tenul mai bine împotriva radiațiilor solare. De asemenea, femeile care au tenul gras au nivelul testosteronilor mai crescut, ceea ce stimulează producția de colagen, împiedicând în acest mod apariția ridurilor. Dar nu toate femeile cu tenul gras sunt protejate împotriva ridurilor. Expunerea prelungută la soare, fără factor de protecție, și fumatul provoacă riduri, indiferent de tipul de ten.

Citește alte mituri despre îngrijirea pielii AICI.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed