HomeStiri Mondene Nutrimentele și stimulatorii de creștere a plantelor

Nutrimentele și stimulatorii de creștere a plantelor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 762 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/10/stimulatori-inflorire-flori.jpg

Solul este considerat comoara țăranului, fiind stratul superficial al pământului unde se dezvoltă viața vegetală. Horticultorii își depun toată străduința pentru a crește, cu grijă, plante și pentru a obține o roadă din belșug. Însă, pe parcursul anilor, solul pierde din substanțe nutritive, astfel este nevoie de suplimente adiționale pentru a susține o creștere fluidă și productivă a vegetației. Datorită avansării tehnico-științifice, s-au creat numeroase inovații pentru rezolvarea acestor probleme. Astăzi, pe larg este dezvoltată industria nutrimentelor și stimulatorilor de creștere. Este soluția ideală pentru cei care vor să obțină rezultate superbe pentru munca depusă de zi cu zi.

Tipuri de stimulatori pentru creșterea plantelor

Sortimentul de produse este divers și adaptat pentru fiecare necesitate. Mai jos este realizată o clasificare a nutrienților și stimulatorilor comercializați pe piață:

  • Macro și micronutrimente: aceste produse sunt administrate în dependență de cantitatea necesară solului și plantelor. Macronutrienții sunt folosiți în cantități mari, deoarece suplinesc solul cu substanțe principale necesare: azot, potasiu și fosfor, iar micronutrienții sunt necesari în cantități mai mici, aceștia conțin: bor, cupru, fier,clor, mangan, molibden și zinc.
  • Kit-uri complete: sunt destinate celor ce caută un complex de nutrienți valabili pentru toate fazele de creștere a plantelor și pentru toate tipurile de cultivare a acestora.
  • Soluții de curățare: ideale pentru cei care țin să păstreze un mediu curat pentru sistemele hidroponice, cât și pentru substratul de creștere.
  • Nutrienți de bază: se împart în două grupe: pentru creștere și pentru înflorire. Substanțele date, fie ele organice sau bio minerale, au la bază nutrienții de bază: azot, fosfor și potasiu. Deci, atât timp cât sunt respectate toate regulile și rigorile de pe ambalaj, soluțiile sunt ideale pentru fiecare tip de plante crescute.
  • Stimulatori vegetație: sunt orientați pentru creșterea vegetativă a plantelor, și anume, pentru întărirea sistemului radicular. Astfel, influențează asupra dezvoltării viguroase și obținerea unei roade finale de invidiat.
  • Stimulatori de înflorire: aceștia ajută la o înflorire mai bogată a plantelor, la fel, sunt considerați substanțe ce influențează în mod direct recolta. Stimulatorii respectivi, se folosesc împreună cu nutrienții din fosfor și potasiu.
  • Enzime și bacterii benefice: sunt utilizate pentru absorbția mai rapidă a apei și a nutrimentelor, hrănește rădăcinile, și le protejează de diverși microbi și infecții.
  • Nutrienți specializați: sunt destinați pentru plantele cu nevoi speciale sau pentru îmbogățirea cu substanțe, ce acționează pozitiv asupra vegetației.

Site-ul Growin.ro comercializează toate aceste tipuri de stimulatori, dar nu se limitează numai la produse din această categorie, moto-ul companiei fiind „creștem împreună”, deci magazinul oferă un arsenal divers de la sisteme de cultivare, ionizatoare, până la unelte, semințe și accesorii. Pentru a rămâne mulțumit de achizițiile făcute, pe pagina magazinului vei găsi o descriere succintă a produselor, fiind specificate substanțele conținute/detaliile tehnice și scopul pentru care sunt folosite. La fel, specialiștii Growin.ro, te vor consulta cu plăcere pentru a face alegerea potrivită, aceștia îți garantează ambalarea corespunzătoare, calitatea superioară și autenticitatea produselor.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed