Home Stiri Mondene A petrecut aproape jumătate din viață într-un scaun cu rotile. Diagnosticul primit a fost greșit, iar acum învață să meargă din nou!

A petrecut aproape jumătate din viață într-un scaun cu rotile. Diagnosticul primit a fost greșit, iar acum învață să meargă din nou!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
a-petrecut-aproape-jumatate-din-viata-intr-un-scaun-cu-rotile

Un bărbat din Portugalia a primit un diagnostic greșit, lucru care l-a băgat în scaun cu rotile încă de la vârsta de 13 de ani.

A petrecut aproape jumătate din viață într-un scaun cu rotile

La un spital din Lisabona, bărbatului i s-a spus că suferă de distorfie musculară, aceasta fiind o boală fără șanse de vindecare, însă acum, după 43 de ani, bărbatul învață să meargă din nou!

Personajul principal al poveștii, Rufino Borrego, a fost diagnosticat greșit la vârsta de 13 ani, motiv pentru care a trebuit să apeleze la un scaun cu rotile. Boala dignosticată deteriora mușchii corpului său și ducea la slăbiciune musculară și invaliditate.

O perioadă de 43 de ani, bărbatul a stat în scaun cu rotile, neputându-se deplasa fără ajutorul acestuia.

În 2010 însă, Rufino a întâlnit un neurolog care a reușit să descopere care era cu adevărat boala care l-a atacat. Se pare că boala reală de care suferea era miastenie, nefiind vorba de o boală incurabilă. Tratamentul este unul ușor și constă în administrarea medicamentelor care sunt folosite și în cazul persoanelor care suferă de astm.

Rufino a învățat încă o dată să meargă, după un an reușind să se deplaseze de unul singur la localul preferat pentru a-și putea cumpăra cafea. Patronul localului spune că este un adevărat miracol că a ajuns să-l vadă din nou mergând pe Rufino…

Bărbatul spune că deși a stat în scaun cu rotile 43 de ani din viața lui, el nu poartă ură față de medicii care i-au pus diagnosticul greșit.

A-petrecut-aproape-jumătate-din-viață-într-un-scaun-cu-rotile-2

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed