Tehnici pentru a deveni optimiști

458

Stările pesimiste ajung să ne afecteze și sănătatea fizică, dar și mintea, pentru că nu ne permit să ne relaxăm. Cultivarea optimismului va șterge din corp urmele energiei negative și va ajuta la restabilirea echilibrului energetic.

Tehnici-pentru-a-deveni-optimiști
În general, efectele unei atitudini pozitive se văd în viața celor care o practică prin faptul că reușesc în tot ce își propun și nu se descurajează în fața obstacolelor. La polul opus este negativismul excesiv și tendința spre lamentare atunci când nu merge ceva. Este bine să ne bucurăm de viață cu tot ce ne oferă ea, bun sau rău, și să nu ne lăsăm copleșiți de nemulțumiri.

3 pași pentru a elimina energia negativă

1. „Când te gândești că totul este din vina altcuiva, vei suferi foarte mult. Când îți dai seama că totul izvorăște numai de la tine, vei trăi atât pacea cât și fericirea.” – Dalai Lama

2. Înlocuirea gândurilor negative cu cele pozitive, până la eliminarea lor definitivă.
Este nevoie de exercițiu pentru a crea din aceasta un obicei permanent. Secretul constă în a ne concentra pe „ceea ce poate merge bine” și nu pe „ceea ce poate merge prost” . Atunci când simțim că am început să gândim pesimist, este important să revenim la drumul inițial și să ne umplem de energia pozitivă care izvorăște din interiorul nostru.

3. Iubirea și spiritualitatea ne ajută să transformăm energia negativă în energie pozitivă.
Cu siguranță nu ne dorim să trăim într-o stare pesimistă permanentă, însă permitem acestui sentiment să intre în viața noastră în mod inconștient deoarece asta vedem în jurul nostru. Ne bazăm de multe ori pe rezultatele nefavorabile ale unor situații din trecut și ajungem să credem că de fiecare dată când vom întreprinde ceva va avea un final negativ.
Depinde de noi să ne schimbăm mentalitatea și să credem cu tărie că putem schimba realitatea și că putem influența viitorul dacă vom cultiva optimismul, iubirea, empatia. Atunci când începem să ne conturăm propria realitate vom vedea rezultate în viața de zi cu zi și vom primi ceea ce ne dorim…
Doar așa vom atrage energia pozitivă în viața noastră, vom întâlni oamenii potriviți și ne vom găsi în situații favorabile, mai mult, vom fi mai împăcați cu noi și vom trăi în pace. Trebuie doar să avem curaj să facem o schimbare în bine!