HomeStiri Mondene Top 10 alimente care curăţă arterele

Top 10 alimente care curăţă arterele

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2020/03/Top-10-alimente-care-curata-arterele.jpg

Chiar dacă toate legumele şi fructele au o cantitate mare de antioxidanţi, cele care au cea mai mare cantitate sunt rodiile. Cu ajutorul acestora, arterele şi venele sunt curățate şi poţi preveni ateroscleroza.

Alimentația a jucat dintotdeauna un rol foarte important în ceea ce priveşte starea de sănătate a tuturor, chiar dacă acest lucru a fost fie de bine, fie de rău. Cu trecerea timpului, anumite alimente pe care le consumăm ne pot bloca arterele. Acest lucru poate provoca probleme grave de circulație, dar şi alte boli cardiovasculare a căror consecință este chiar decesul.

Însă, există şi alimente care fac exact opusul, adică ajută arterele şi venele să se curețe. Dacă vei adăuga aceste alimente în dieta ta zilnică, aceste alimente pot chiar preveni mai multe boli.

Ce spun specialiştii?

Conform spuselor specialiștilor, aterosleroza face parte din categoria bolilor care sunt responsabile de cele mai multe decese. Boala aceasta este una extrem de gravă, deoarece slăbește foarte tare sistemul imunitar al celui care se confruntă cu ea şi cauzează cele mai multe infecții, dar şi alte probleme de sănătate. Din cauza arterelor şi a venelor blocate, oamenii se pot confrunta şi cu alte probleme, precum bolile de inimă, dar şi hipertensiunea.

Regimul alimentar este singurul lucru care poate preveni toate aceste boli. Aşadar, iată o listă cu cele zece alimente care ajută la prevenirea acestor boli.

Usturoiul

Proprietățile pe care le are usturoiul sunt antioxidante, iar acestea luptă împotriva radicalilor liberi care se află în organism, reuşind să scadă nivelul de colesterol care este rău şi să îl mărească pe cel bun.

Ovăzul

Fulgii de ovăz consumaţi dimineaţa facilitează digestia şi oferă cantitatea de energie necesară pentru ziua respectivă. Ovăzul nu lasă colesterolul rău să se aşeze pe artere şi previne dezvoltarea aterosclerozei şi a altor complicaţii cardiace.

Merele

Merele conţin pectină. Pectina este o fibră care este atașată colesterolului. De asemenea, merele mai conţin şi flavonoide. Acestea scad cu până la 50% riscul apariţiei bolilor de inimă.

Peştele

Acizii grași Omega 3 şi grăsimile sănătoase se regăsesc în peşte, iar organismul are foarte mare nevoie de toate acestea. Somonul, tonul, macroul, heringul, păstrăvul şi sardinele sunt soiurile de peşte care desfundă arterele.

Curcuma

Curcuminul este unul dintre ingredientele principale din curcuma, acesta fiind un antiinflamator care ajută la protejarea inimii. Curcuma poate stopa toate daunele care se află la nivelul arterelor, daune ce blochează arterele şi venele.

Spanacul

Conţine vitamina A şi vitamina C, aceşti nutrienţi fiind cei care nu lasă colesterolul să se oxideze şi împiedică apariţia aterosclerozei.

Fructele oleaginoase

Previn blocarea arterelor şi curăţă venele, iar acest lucru se datorează grăsimilor monostructurate şi a acizilor graşi, precum şi complexului de Omega 3.

Alunele, nucile pecan, migdalele şi arahidele sunt cele mai recomandate.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline extravirgin facilitează prevenirea bolilor cardiovasculare. Uleiul de măsline extravirgin este, de fapt, o grăsime mononesaturată ce nu permite lipirea colesterolului de pereții arterelor.

Uleiul de măsline se recomandă în locul celui de floarea-soarelui şi poate fi folosit în salate sau chiar la prepararea mâncărurilor.

Roşiile

Roşiile sunt o sursă foarte importantă de licopen. Licopenul face parte din categoria antioxidanţilor şi nu permite lipirea colesterolului rău de pereţii arterelor. Cercetătorii spun că un consum zilnic de roşii va diminua şansele acumulării plăcilor ateromatoase.

Sucul de rodie

Sucul de rodie este singurul suc de fructe ce conţine cea mai mare cantitate de antioxidanţi. Sucul de rodie poate trata ateroscleroza şi protejează atât venele, cât şi arterele…

Chiar dacă are un gust ce nu este îndrăgit de multe persoane, sucul de rodie are efecte benefice.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed