Home Stiri Totul despre cele 7 chakre şi beneficiile echilibrării lor

Totul despre cele 7 chakre şi beneficiile echilibrării lor

autor Elena Yvette
627 vizualizari

Călugării tibetani cunosc de mii de ani secretele longevităţii, sănatăţii şi ale vitalităţii. Credinţa lor se bazează pe cele 7 chakre – centrii energetici ai corpului, care ne asigură sănătatea şi ne redau tinereţea. Vindecarea are loc de la interior spre exterior,  iar mintea are un rol important în acest proces. Orice blocaj al unei chakre determină îmbolnăvirea organelor învecinate sau corespondenţe din corp.

chakra

Dacă te simţi des obosită, lipsită de energie şi de vitalitate, ar trebui să iei în calcul această metodă folosită de tibetani, numită „echilibrarea chakrelor”, care se bazează pe restabilirea echilibrului interior. Poate că denumirea îţi pare puţin ciudată, însă ar trebui să ştii că este o tehnică modernă, devenită aproape un trend. Oamenii de ştiinţă moderni au început să susţină şi ei această terapie, întrucât se pare că există o legătură dintre „interioriul” individului (în sensul de stare de bine, fericire, mâhnire) şi felul în care se resimt toate emoţiile asupra corpului şi organelor lui. Aceştia au demostrat cum echilibrarea chakrelor are beneficii asupra ameliorării cancerului.

Ce sunt chakrele, de fapt?

Sistemul chakra este o metodă antică de a reîntineri organismul. Este divizată în șapte zone, iar în momentul în care acestea se echilibrează, organismul tău va fi energic și întinerit. „Chakra” este un cuvânt sanscrit care înseamnă „vortex” sau „roată”. Chakrele din corpul uman sunt centrii energetici subtili. Misticii hinduşi au numărat sute de mii de chakre în corpul omenesc. Aceasta este foarte asemănător cu sistemul de meridiane folosit în acupunctură şi în terapiile shiatsu. Cu toate acestea, chakrele asupra cărora trebuie să te concentrezi în timpul purificării şi echilibrării sunt șapte la număr – șapte centri energetici majori.

Dacă o situaţie stresantă continuă foarte mult timp, chakrele se pot închide. Atunci când corpul fizic trebuie să funcţioneze sub o presiune continuă sau o depresie, chakrele nu se pot roti, nu pot funcţiona corect şi devin dezechilibrate sau blocate cu energie veche şi stagnantă.

Care sunt cele șapte chakre?

  1. Chakra de bază (root)

Culoare: roșu
Element: pământ
Localizare: baza coloanei vertebrale și coccis
Funcție: elimină toxinele și asigură echilibrul
Scop: sentimentul de siguranță

  1. Chakra sacră

Culoare: portocaliu
Element: apă
Localizare: imediat sub buric
Funcție: digestie, întărește sistemul imunitar, tratează organele reproducătoare
Scop: creativitate, abundență

  1. Chakra solară

Culoare: galben
Element: foc
Localizare: în centrul abdomenului
Funcție: digestie, menține buna funcționare a diafragmei
Scop: sentimentul de control și stimă de sine

  1. Chakra inimii

Culoare: verde
Element: aer
Localizare: în capul pieptului
Funcție: respirație, asigură sistemul cardiovascular
Scop: sentimentul de iubire și pace interioară

  1. Chakra gâtului

Culoare: albastru
Element: pământ
Localizare: în zona mărului lui Adam
Funcție: gust, voce
Scop: capacitatea de exprimare

  1. Chakra celui de-al treilea ochi

Culoare: indigo
Element: lumină
Localizare: în zona dintre ochi
Funcție: vedere și luarea deciziilor
Scop: capacitatea de a înțelege

  1. Chakra coroană

Culoare: violet
Element: Cosmic
Localizare: în mijlocul craniului
Funcție: pace interioară și calm
Scop: conexiune cu sine, sentimentul de frumusețe

Meditaţie pentru purificarea şi echilibrarea chakrelor

Există mai multe metode prin care poţi realiza procesul de echilibrare a chakrelor, însă meditaţia este una dintre cele mai importante. Meditația susține sănătatea generală a organismului, întrucât gândurile tale creează propria realitate. Dacă îţi umpli continuu mintea cu gânduri negative, una sau mai multe dintre chakrele tale se pot dezechilibra sau bloca. Atunci când ai un gând negativ, conştientizează-l mai întâi, iar apoi înlocuieşte-l. Ai puterea de a opri un gând negativ şi de a-l înlocui cu unul pozitiv doar gândindu-te din nou. Vizualizează coloristica chakrelor și concentrează-te asupra localizării lor. Vei resimți o senzație de vindecare. Găsește un loc liniştit, unde să nu te deranjeze nimeni. Așază-ți ambele picioare pe pământ şi pregătește-te mental pentru meditaţie…

O altă tehnică folosită de tibetani pentru echilibrarea chakrelor este acupunctura. Dacă mergi la acupunctură, poți stimula aceste chakre, astfel încât să se echilibreze. Nu în ultimul rând, yoga este foarte eficientă atunci când vorbim despre vindecarea chakrelor. De exemplu, poziția copacului te ajută să te simți liniștit, iar poziția cămilei, să îți deschizi sufletul. Practică yoga și vei simți o îmbunătățire imediat!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies