Home Stiri Tu stii care banane sunt sanatoase pentru tine? Vezi AICI

Tu stii care banane sunt sanatoase pentru tine? Vezi AICI

autor Elena Yvette
298 vizualizari
Tu stii care banane sunt sanatoase pentru tine
loading...

Chiar dacă nu îţi vine să crezi, aşa trebuie să arate o banana pentru a fi sănătoasă pentru tine şi organismul tău. Acest lucru a fost dovedit de către oamenii de ştiinţă din Japonia, care au realizat un studiu pe această temă.

Deşi pare un detaliu nesemnificativ, este foarte important momentul în care consumăm o banană şi stadiul de dezvoltare în care aceasta se află. Puţini dintre noi şi-au pus întrebarea care dintre etapele prin care trece acest fruct este cea mai benefică pentru organismul uman şi sănătatea lui.

În magazine găsim banane în toate stadiile lor de dezvoltare, de la banane foarte tari şi verzi, la banane maronii, foarte coapte şi moi. Niciodată nu am ştiut care sunt cele mai sănătoase şi pe care să o alegem în funcţie de aportul de vitamine şi substanţe nutritive. Ceea ce a făcut fiecare dintre noi a fost să gustăm din toate variantele pe care le găsim în rafturile magazinelor şi să o alegem pe care ne place cel mai mult, orientându-ne, bineînţeles, după propriile gusturi.

Oamenii de ştiinţă japonezi au dorit să dezlege acest mister şi să afle în ce stadiu trebuie să consumăm bananele, de aceea au realizat acest studiu care i-a ajutat să afle un răspuns exact şi corect. Astfel, în urma experimentelor făcute, s-a constatat faptul că bananele care sunt complet coapte, de culoare maroniu închis, au în structura lor o substanţă care poate lupta cu celulele anormale din organismul uman atunci când este consumată.

Măcar o dată în viaţă am văzut banane coapte care au pete pe coajă. Cercetătorii ne anunţă că bananele sunt cu atât mai sănătoase, cu cât au mai multe pete. Toate aceste lucruri se datorează faptului că bananele cu multe pete negre conţin cu mult mai multe substanţe care stimulează imunitatea, faţă de celelalte banane nu prea coapte.

Bananele coapte sunt, de asemenea, foarte indicate pentru sistemul digestiv, deoarece zahărul se absoarbe uşor, iar digestia lor se realizează foarte rapid, spre deosebire de bananele vezi care, pot conduce spre constipaţie, iar amidonul lor nu este convertit în zahăr, fiind extrem de greu de digerat.

Însă, cel mai important aspect al bananelor coapte este acela că are un puternic efect anti-cancer. Consumate regulat, acestea ajută la prevenirea apariţiei cancerului, la sporirea imunităţii organismului şi la neutralizarea celulelor anormale, atunci când este cazul.

Atunci când mergeţi la cumpărături, încercaţi să optaţi pentru bananele cele mai coapte, deoarece acestea vă vor ajuta să vă simţiţi sătui mai mult timp, vă vor ajuta să faceţi faţă bolilor care apar, sporind imunitatea organismului, și vă vor oferi foarte multă energie, spre deosebire de bananele verzi, care nu vor aduce niciun aport organismului…

În studiul realizat de cercetătorii japonezi a avut loc şi examinarea altor fructe, cum ar fi strugurii, merele, pepenii verzi, ananasul şi perele, iar analizele au arătat că doar bananele foarte coapte au proprietăţile enumerate mai sus şi doar ele trebuie consumate cu regularitate.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!