Home Stiri Mondene Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

autor Mirela
1,K views

Tudor Chirilă se numără printre persoanele publice care au transmis un mesaj usturător, după ce imaginile de la Spitalul Foișor au fost făcute publice. Acesta consideră că mutarea pacienților noaptea nu a fost o alegere inspirată și că nu s-a încercat ameliorarea situației.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri la Foișor este inacceptabil, din orice fel de perspectivă ai privi. Și merită să privești evenimentul din mai multe unghiuri, pentru că sunt mai multe. Este îngrozitor să fii aparținător de pacient în spital și să aflii că trebuie să-l însoțești în altă parte la miez de noapte. Este dureros, frustrant, revoltător. Am văzut că domnul Arafat a spus că s-a ajuns în situația asta, pentru că a fost nevoie de timp ca personalul medical și managerul spitalului să asimileze și să proceseze un ordin venit la ora 11.

Întrebarea este, dacă vezi că s-a făcut noapte, nu te gândești la oamenii ăia? Ce sunt ei, saci de cartofi, să-i muți oricând și oricum? Pe de altă parte, dacă au continuat să îi mute, fără niciun pic de empatie față de ei și rudele lor, asta înseamnă că situația este cu adevărat dramatică. Și aici intervine cu adevărat marea problemă: un stat nefuncțional, slab și mincinos. Întâmplarea face că, acum două zile, am sunat la 112 pentru o salvare. Am pe cineva foarte apropiat internat în spital cu Covid. Starea bolnavului s-a degradat peste noapte și a fost nevoie de drumul la spital (pe care îl tot evitase) pentru evaluare. Operatorul Smurd mi-a spus că e posibil să nu găsească salvare. Avea o voce obosită și mi-a spus textual: situația e tragică, nu mai sunt locuri la ATI pe nicăieri.

Da, situația e tragică și ăsta e alt unghi din care trebuie să ne uităm la ce s-a întâmplat. Doar că nimeni nu vrea să vorbească despre cât este situația de tragică. Suntem mințiți cu bună știință, pentru că guvernul se uită la măsurile pe care ar trebui să le ia numai din perspectivă electorală și cu gândul la ce impact de imagine au aceste măsuri”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Sursa

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed