HomeStiri Mondene Uimitor și de dat mai departe: Iată care sunt cele 11 alimente miraculoase!

Uimitor și de dat mai departe: Iată care sunt cele 11 alimente miraculoase!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2020/02/Iata-care-sunt-cele-11-alimente-miraculoase.jpg

Te-ai gândit vreodată că anumite alimente seamănă cu diferite părți ale corpului nostru? Iată care sunt cele 11 alimente miraculoase, care seamănă cu organele noastre și oferă multe beneficii corpului!

Nuci

Te-ai gândit vreodată că forma nucilor seamănă cu cele două emisfere ale noastre? Știm cu toții că nucile sunt foarte bune pentru îmbunătățirea creierului. Pe lângă asta, previn apariția atacului vascular cerebral, atunci când sunt consumate într-o cantitate destul de mare pe zi.

Roșie

Roșia are fix culoarea inimii și este plină de vascularități. Acest aliment este bogat în potasiu și este foarte bun pentru inimă și sânge. Roșiile conțin un nivel ridicat de vitamine de tip A,B,C și E, față de alte legume. Pe lângă asta, sunt bogate în fosfor, calciu, fier și magneziu.

Avocado

Avocado-ul este unul dintre acele alimente care sunt excelente pentru sănătatea uterului. Consumul ridicat previne bolile de tip cancer ovarian sau uterin.  Femeilor li se recomandă să consume cel puțin un avocado pe săptămână, pentru că ajută la menținerea echilibrului hormonal. Un lucru foarte interesant despre avocado este faptul că acestuia îi ia aproximativ nouă luni să ajungă la maturitate, la fel ca o sarcină.

Morcov

Dacă tai o felie dintr-un morcov, vei observa că este asemănătoare cu forma ochiului uman. Știm deja că morcovii ajută la îmbunătățirea vederii și că stimulează circulația sângelui. Pe lângă aceste beneficii, morcovii ajută și la scăderea colesterolului și la tratarea acneei.

Ghimbir

Ghimbirul este folosit în mod deosebit pentru reducerea senzațiilor de balonare și a crampelor stomacale. Acest aliment conține peste 500 de compuși care aduc beneficii organismului, dar și peste 13 efecte de vindecare a organismului.

Ciuperci

Poate că nu ai observat până acum, dar dacă tai o ciupercă pe jumătate, vei observa ca are o formă foarte asemănătoare cu urechea. Ciupercile sunt foarte bogate în vitamina D, iar acest lucru este benefic pentru îmbunătățirea auzului. De altfel, ele conțin minerale importante, precum fosfor, potasiu, cupru și fier, dar cel mai important este seleniul, care este regăsit în foarte puține fructe sau legume.

Fasole

Boabele de fasole seamănă foarte mult cu forma rinichilor. Fasolea conține cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Pe lângă faptul că ajută la tratarea bolilor de rinichi, ajută foarte mult și în diminuarea colesterolului și reduce riscul de boli cardiace.

Ceapă

Dacă tai o ceapă pe jumătate, vei observa că acele secțiuni seamănă cu celulele corpului. Ceapa ajută foarte mult la eliminarea toxinelor din corp, dar este și foarte bună în combaterea diabetului.

Cartof dulce

Forma acestui tip de cartof este asemănătoare cu forma pancreasului. Consumul acestui aliment ajută la reglarea nivelului de zahar din organism. Cartoful dulce, dacă este folosit în cantități destul de mari, scade riscul de afecțiunilor cardiovasculare.

Portocală și grepfrut

Aceste două citrice seamănă destul de mult cu sânii unei femei. Consumul de portocale și grepfrut reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire de cancer la sân. De altfel, sunt foarte bune în momentul în care dorești să slăbești…

Țelina

Țelina seamănă destul de tare cu oasele corpului nostru. Este foarte bogată în sodiu, ceea ce înseamnă că este foarte bună pentru întărirea oaselor. Conține aproximativ 23% sodiu, iar treaba tare este că și oasele noastre conțin același procentaj.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed