HomeStiri Iată care sunt cele mai importante 5 proprietăți ale bananelor!

Iată care sunt cele mai importante 5 proprietăți ale bananelor!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views 3 minute timp de citit
Iata care sunt cele mai importante 5 proprietati ale bananelor!

Știm cu toții că bananele au foarte multe vitamine și minerale folositoare pentru diferite probleme, dar nu știm că putem folosi și cojile de banane la un lucru. Mai jos vei afla care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de banane.

 1. Bananele sunt o sursă de energie

Datorită numeroaselor vitamine și minerale, bananele sunt o mare sursă de energie. Pe lângă acest lucru, cojile de banane sunt foarte folositoare și ele. Ne ajută să obținem un ten luminos și foarte curat, iar rezultatele apar de la câteva utilizări. Te scapă de acnee, ajută la diminuarea ridurilor, îți luminează fața și pot fi folosite pentru a hidrata călcâiele cu probleme.

Cojile de banane fac minuni datorită următoarelor aspecte:

 • Conțin vitaminele A,B, C și E, acestea contribuind la o piele curată și fără imperfecțiuni;
 • Conțin zinc, fier și mangan;
 • Elimină toate toxinele din pori și au un efect de exfoliere;
 • Au efect antiseptic, ceea ce înseamnă că îți pot vindeca acneea;
 • Sunt enzime care calmează, tratează și curăță pielea;
 • Conțin amidon, care este foarte bun pentru curățarea porilor închiși.

Prima dată trebuie să vă curățați fața cu apă și săpun. Apoi, luați o coajă de banană și începeți să masați în locul în care doriți, cu partea din interior a cojii. Atunci când coaja începe să devină maro sau chiar se decolorează, folosiți altă coajă proaspătă. Repetați acest tratament timp de cinci zile și veți avea parte de rezultate vizibile.

Dacă știți că aveți probleme cu tenul, cel mai mult se recomandă să vă consulte un medic specialist, apoi să faceți acest tratament. Plus de asta, acest tip de tratament nu trebuie făcut pe o perioadă foarte mare, trebuie să vă mai lăsați și pielea să respire după o perioadă.

 1. Bananele sunt foarte bune pentru curățarea vaselor de sânge

Din cauza colesterolului foarte ridicat, se îngroașă foarte tare vasele de sânge,  iar mai târziu acest lucru duce la ateroscleroză. Bananele conțin fitosteroli care ajută la diminuarea colesterolului din sânge și ajută foarte mult să mențină  sistemul vascular sănătos.

 1. Bananele ajută la combaterea crampelor

Cea mai frecventă cauză a crampelor musculare e lipsa de minerale din corp. Bananele conțin foarte mult magneziu și potasiu, ceea ce ajută la combaterea crampelor musculare. Puteți include și alte alimente care conțin aceste minerale, pentru a evita crampele. De altfel, bananele sunt foarte consumate de sportivi, fix pentru acest beneficiu.

 1. Bananele provin problemele renale

Bananele conțin foarte mult potasiu, ceea ce ajută la prevenirea problemelor renale. Conform unui studiu, consumul de banane regulat poate preveni apariția pietrelor la rinichi sau chiar a diferitelor boli renale…

 1. Bananele vă fac inima mai puternică

Oamenii care suferă de boli cardiovasculare sau cei care au hipertensiune arterială ar trebui să consume banane regulat, datorită cantității mari de potasiu care se regăsește în aceste alimente. Se recomandă ca o persoană care are acest gen de probleme să consume două sau trei banane pe zi.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed