Ce nu trebuie să faceti dacă v-ati ars la soare?

Share

Iată trei lucruri pe care nu trebuie în niciun caz să le faceţi dacă v-aţi ars stând la soare, toate putând agrava serios necazul:

Ce nu trebuie să faceti dacă v-ati ars la soare

– Nu aplicaţi unt sau ulei alimentar pe zona afectată.

– Nu puneţi apă oxigenată.

– Nu spargeţi băşicile.

Remedii de la bunica pentru arsuri

• Cataplasme cu dovleac.

Zdrobiţi o bucată de miez de dovleac şi aplicaţi pe zona afectată piureul obţinut. Repetaţi de mai multe ori zilnic tratamentul.

• Cataplasme cu gălbenele.

Luaţi câteva flori proaspete de gălbenele, tocaţi-le şi pe arsuri. Acoperiţi cu un tifon curat.

• Cataplasme cu coacăze.

Puneți pe leziuni o lingură de coacăze zdrobite. Puteți utiliza fie fructe proaspete, fie conservate.

• Cataplasme cu castravete.

Puneți pe zonele arse de soare felii de castravete proaspăt.

Vitaminele E si C au rol protector

Aşa cum au demonstrat mai multe studii, administrarea urtor doze mărite de vitamine C şi E creşte capacitatea organismului de autoapărare împotriva influenţelor nefaste ale razelor solare. In cadrul experimentelor făcute cu voluntari s-a constatat că in urma administrării de cantităţi sporite de acid ascorbic (vitamina C) şi tocoferol (vitamina E), după o singură săptămână, subiecţii au putut suporta o expunere mai îndelungată la soare fără ca pielea sa li se înroşească ulterior. Bogate în asemenea elemente sunt urmatoarele: germenii cerealelor, ficatul, ouăle, laptele, uleiul de floarea-soarelui, leguminoasele uscate, salata verde, citricele, pătrunjelul, măceşele, coacăzele, căpşunile etc. Asiguraţi-vă un aport considerabil în aceste alimente de sezon înainte şi în timpul vacanţei, dar nu uitaţi că o cremă de protecţie solară rămâne indispensabilă…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente