10 semne că ai lipsă de calciu

Share

Cu siguranță ai fost sfătuită cel puțin o dată să îți faci un set de analize pentru a vedea dacă ai lipsă de calciu sau nu. Motivul este acela că simptomele acestuia sunt unele destul de obișnuite și care pot fi ușor confundate cu orice alt fel de afecțiune.

calciu

Iată în care sunt cele mai reprezentative zece semne care pot dovedi acest lucru:

  1. Tulburările de comportament

Dacă treci foarte ușor și repede de la o stare la alta, acest lucru nu este unul obișnuit și poate fi un semn al lipsei de calciu. Aceste tulburări se manifestă prin anxietate, irascibilitate sau chiar halucinații și stări depresive.

  1. Tulburări ale nervilor

Acestea se manifestă prin puls ridicat, insomnie sau stări de leșin de scurtă durată (persoana fiind conștientă pe durata acestora).

Uneori, persoanele care se confruntă cu această lipsă simt furnicături la nivelul degetelor sau a mâinilor și au și o senzație de amorțeală care se resimte la nivelul membrelor.

  1. Tulburări cardiace

Calciul afectează în mare măsură ritmul cardiac și intensitatea acestuia. Dacă ai parte de palpitații și ești predispusă aritmiilor și tahicardiilor, lipsa calciului poate fi cauza acestora.

  1. Pierderi de memorie

Acesta este un alt simptom care indică o lipsă a calciului în organism. Ele vin însoțite și de o pierdere a capacității de concentrare și dificultăți în a memora unele informații.

  1. Crampe și spasme musculare

Cauza este lipsa acțiunii calciului în procesul de contracție al fibrelor musculare, acesta lipsind din organism. Dacă mușchii din organism nu au parte de aportul de calciu necesar unei bune funcționări, durerile sunt primul semn în această privință.

  1. Afecțiuni la nivelul sistemului osos

Apariția acestora este din cauza faptului că lipsa calciului provoacă întârzieri ale dezvoltării sistemului osos. Odată ce acesta lipsește, oasele din organism nu vor primi sprijinul necesar pentru a crește și a se dezvolta, în special în cazul copiilor mici.

Astfel, lipsa calciului va fi principalul responsabil al apariției rahitismul la copii și al osteomalaciei în cazul adulților.

  1. Afecțiuni ale pielii, părului și ale unghiilor

Aceste afecțiuni se manifestă prin aspectul uscat al pielii și îngroșarea acesteia. Unghiile devin ușor fragile, iar exfolierea acestora va fi din ce în ce mai accentuată. În ceea ce privește părul, acesta va slăbi, va deveni mai fragil și va începe să cadă.

Dacă nu îți poți da seama de ce părul și unghiile tale cresc mult mai greu comparativ cu cele ale altor persoane, este posibil să te confrunți cu o lipsă de calciu.

  1. Tulburări menstruale

Femeile care se confruntă cu lipsa de calciu se confruntă cu afecțiuni la nivelul organelor genitale. Dacă sângerările sunt mai accentuate și se simt o perioadă mai lungă, lipsa calciului poate fi cauza principală a acestui lucru.

  1. Lipsa poftei de mâncare

Un simptom des întâlnit în cazul mai multor afecțiuni este și unul care indică lipsa calciului din organism.

  1. Stări de oboseală

Acestea pot apărea mai ales din cauza lipsei poftei de mâncare. Dacă organismul nu este alimentat corespunzător, oboseala se va resimți mult mai tare și vei avea mereu impresia că îți este somn…

Încearcă să nu ignori aceste simptome și nu presupui că au la bază niște cauze care nu necesită observare. Orice mică afecțiune trebuie observată, diagnosticată și tratată în cel mai scurt timp posibil.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente