Cum prevenim diabetul?

Share

In ziua de azi, numarul persoanelor diagnosticate cu diabet este in crestere si chiar daca mostenirea genetica este de vina in unele situatii, mai exista si alti factori (precum viata sedentara), in care nu sunt incluse exercitiile fizice si sportul, un plan alimentar inadecvat sau cateva kilograme in plus.

Cum prevenim diabetul

Desi nu au fost inca diagnosticate cu diabet, foarte multe persoane au un nivel ridicat de zahar in sange, chiar daca nu este atat de mare incat sa puna probleme, dar suficient incat sa creasca sansele dezvoltarii diabetului.

Respectarea micului dejun

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei ce respecta micul dejun prezinta sanse cu pana la 50% mai mici de a deveni supraponderali sau sa apara acea rezistenta la insulina, decat cei care aleg sa sara peste masa de dimineata.

Motivul? Cand organismul nu are parte de alimente, intra in starea de conservare, iar daca o persoana alege sa nu manance in fiecare dimineata, atunci ficatul se va folosi si va elibera glucoza pe care a pastrat-o in tot acest timp pentru a reusi sa mentina zaharul la nivelul corespunzator. In tot acest timp, va creste si nivelul hormonului care trebuie sa stimuleze apetitul alimentar si de aici vine acea senzatie de foame pe parcursul unei zile intregi.

Reducerea greutatii treptat

Cel mai intalnit motiv pentru care atat adultii, cat si copiii au mai multe sanse sa dezvolte diabetul este excesul greutatii. O crestere a numarului kilogramelor va duce si la o depunere de grasime pe langa organele interne vitale, dar si in zona abdomenului, in special in cazul in care o persoana are parte de situatii stresante in numeroase randuri.

Conform noilor studii, grasimea prezenta pe abdomen este periculoasa, deoarece este capabila sa desensibilizeze celulele corpului la insulina, hormon benefic persoanelor care sufera de diabet, pentru a absoarbe zaharul prezent in sange…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news